SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MIAMI

Petra Kvitova a egalat-o pe Simona Halep într-un top important » Borna remarcabilă atinsă după titlul de la Miami

Petra Kvitova și soțul său, Jiri Vanek, după titlul de la Miami / Sursă foto: Imago Images
Petra Kvitova și soțul său, Jiri Vanek, după titlul de la Miami / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 02 aprilie 2023 19:17 / Actualizat duminica, 02 aprilie 2023 19:42

Petra Kvitova (#12 WTA) a cucerit în premieră, la 33 de ani, titlul în turneul de 1000 puncte de la Miami, după ce a învins-o în ultimul act pe Elena Rybakina (23 de ani, #7 WTA), scor 7-6, 6-2.

Odată cu triumful din Florida, Kvitova nu doar că a atins borna de 30 de turnee câștigate în carieră, însă a punctat și într-o altă ierarhie deloc de neglijat: jucătoarea din Cehia a ajuns la titlul #9 în competițiile WTA 1000 și a egalat-o astfel pe Simona Halep

Liderul topului respectiv e Serena Williams (13), urmată de Victoria Azarenka (10). Kvitova a depășit-o pe Maria Sharapova, cu 8 astfel de reușite. 

Ultimul titlu de acest rang fusese cucerit de Kvitova în 2018, pe zgura de la Madrid, când o învingea în ultimul act pe Kiki Bertens, jucătoare retrasă între timp. Palmaresul ei în finalele turneelor WTA 1000 e unul pozitiv: 9 victorii în 13 finale disputate.

„Titlul cu numărul 30... Mândră, obosită, fericită, recunoscătoare. Vă mulțumesc că mi-ați fost alături în această călătorie nebună. Acest titlu de la Miami va avea mereu un loc special în inima mea”, a scris Kvitova, pe contul său de Twitter. 

Petra Kvitova, campioană la Miami! Un tie-break electrizant i-a deschis drumul spre trofeu

Fosta câștigătoare de la Wimbledon a câștigat un prim set de-a dreptul dramatic în finala cu Rybakina, decis într-un un tie-break în care s-au disputat nu mai puțin de 30 de puncte, o raritate! 

Kvitova a salvat multiple mingi de set ale kazahei (cinci, în total) și s-a impus cu un fantastic 16-14, de departe cel mai spectaculos și palpitant tie-break disputat în ultimii ani în circuitul feminin.

Primul set a durat, în total, o oră și șase minute și a avut dublu impact: a energizat-o moral pe cehoaică, pentru care a urmat un marș autoritar spre victorie. Aflată pe un vizibil val de încredere, Petra a dominat ostilitățile în setul secund, surclasând-o pe Rybakina la toate capitolele. Cehoica și-a adjudcat manșa secundă la doi și a pus mâna pe titlul cu numărul 30 din carieră.

VIDEO Rezumatul finalei Petra Kvitova - Elena Rybakina

Citește și alte știri din tenis:

Renăscută! Petra Kvitova învinge jucătoarea momentului și e noua campioană de la Miami! Un tie-break FABULOS i-a deschis drumul spre trofeu

A eliminat-o pe Cîrstea, apoi a trecut la proteste: „Nu sunt de acord, nu ar trebui lăsați să joace”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (1)
267890
267890  •  03 Aprilie 2023, 08:51

Vai, vai, ce să vezi! A egalat-o pe Halep!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează