SPORTURI  »  TENIS  »  ROMÂNIA - ELVEȚIA, FED CUP

Planuri pentru mâine » Toate declarațiile din conferință după prima zi de la FED Cup: Segărceanu o poate mulțumi și pe Sorana

Articol de , - Publicat sambata, 21 aprilie 2018 19:25

România o conduce pe Elveția cu 2-0 după prima zi a întâlnirii de FED Cup. Irina Begu a vorbit despre victoria cu Timea Bacsinszky (46 WTA), scor  6-4, 6-1. Românca a discutat și despre alegerea lui Florin Segărceanu de a o alege pe ea în dauna Soranei Cîrstea. 

"Sunt foarte fericită. Mă bucur că e 2-0, a fost un meci greu din punct de vedere emoțional, oarecum și o presiune în plus pentru că domnul Segărceanu m-a ales pe mine în locul Soranei și mi-am dorit să câștig foarte mult acest meci. Per total sunt bucuroasă că am făcut un meci foarte bun", a zis Irina Begu. 

Ocupanta locului 38 WTA a continuat: "Nu, nici nu m-am gândit că adversara mea a jucat puține meciuri, nu știam câte meciuri a jucat, eu am vrut să-mi fac jocul, am avut o tactică bine stabilită. Important era să fiu eu liniștită, să variez cât mai mult, dar în același timp să mă mișc cât mai bine în teren, practic m-am concentrat pe ce aveam eu de făcut".

...despre decizia lui Segărceanu: "Cred că mai multă presiune și mai multe discuții ați făcut voi din presă. Între noi lucrurile sunt foarte clare, domnul Segărceanu a hotărât ca eu să joc, din punct de vedere tactic a considerat am un joc mai variat, că pot să țin mingea mai mult în teren , acestea au fost argumentele. Între noi nu a fost o ceartă , a fost o discuție constructivă. E poate normal ca ea să se fi supărat, cum a și spus la conferința. Dacă țineți bine minte, atunci când am jucat cu Belgia eu eram numărul unu și Monica Niculescu a intrat în locul meu. Nu am declarat niciodată că sunt supărată, aceasta a fost decizia echipei. Sunt acolo să joc, nu a existat niciun moment de supărare.
Din punct de vedere emoțional a fost foarte greu, momentul de început cu deschiderea și diferit de turneele la care noi participăm. Încărcătură emoțională, iar publicul mereu ne-a susținut și a fost alături de noi".

"Eu am jucat pe zgură și la Charleston, zgură verde, pașii sunt diferiți, aluneci, cred personal am avut trei meciuri acolo, două săptămâni de pregătire, eu sunt deja adaptată suprafeței" Irina Begu

CE A ZIS SEGĂRCEANU:

"Conducem cu 2-0, mă bucur că lucrurile au mers bine, a fost un pic diferit de ce ne așteptam noi la ambele meciuri. Ne așteptam ca meciul Simonei să fie mai ușor și cel al Irinei mai greu. Încă o dată se vede ce înseamnă încărcătura emoțională într-un meci de Fed Cup, când joci acasă, când ai o asemenea prezentare.

Se vede cum o jucătoare dincolo de top 100, care a fost și 50, poate să joace extraordinar și Simona bineînțeles emoțională și puțin crispată și meciul s-a prelungit. Din aceste motive sunt diferite aceste meciuri față de cele de la turnee. La celălalt meci , Irina a jucat un meci foarte foarte bun, sincer mă așteptam la un meci greu a și început în acest fel , însă Irina s-a mobilizat exemplar și a reușit să intre în meci să păstreze un ritm de joc și să o bată pe Timea inclusiv cu armele ei". 

...vrea să schimbe tactica pentru mâine: "Dacă vom câștiga primul meci mâine, regulamentul prevede să se joace doar meciul de dublu, nu se va juca și al patrulea meci de simplu și dacă vom avea 3-0 o să le introducem în echipă și pe celelalte două jucătoare, Sorana Cîrstea și Mihaela Buzărnescu".

S-au jucat azi: 
Simona Halep (1 WTA) - Viktorija Golubic (115 WTA) 6-3, 1-6, 6-1
Irina Begu (38 WTA) - Timea Bacsinszky (46 WTA) 6-4, 6-1

Programul de duminică:
Simona Halep - Timea Bacsinszky (12:00, Digi Sport 1)
Irina Begu - Viktorija Golubic (14:00, Digi Sport 1)
Irina Begu / Simona Halep - Patty Schnyder / Jil Teichmann (16:00, Digi Sport 1)

"Sunt mândru de fetele mele. Ambele au dat tot ce au avut în această zi în fața unor adversare foarte dificile. Nu a fost suficient, dar continuu să cred că s-au "vândut" foarte bine. Uneori e suficient, alteori nu și asta înseamnă că altcineva a fost mai bun decât tine. Pentru mâine vom încerca același lucru și sperăm să fie mai bine. Ne vom lăsa inima pe teren" Heinz Gunthardt

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (3)
ludasmatyi
ludasmatyi  •  22 Aprilie 2018, 09:38

Atmosfera ostila si nesportiva ,mult nationalista,cu fluieraturi si zgomote inadmisibile la un joc de tenis !!Vad ca ospitalitatea noastra lasa mult de dorit,cu toate ca acum Ilie Nastase nu mai este in conducere !!!Rare sint meciurile in FED CUP,unde ne comportam sportiv !!

405174636617622
Dani Teja  •  21 Aprilie 2018, 20:55

sclifosita asta de sorana,ce mai vrea? un om fals,dupa părerea mea....cand joci pt tara,ciocu mic si joc de glezne,nu faci tu planul de " bataie", de asta e segarceanu acolo.

merace
merace  •  21 Aprilie 2018, 20:55

Felicitari fetelor pentru victorii! Sa castige si maine, macar un meci!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează