SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN 2016

Plouă, plouă, plouă! Andy Murray s-a calificat în turul 3 la US Open, dar a avut un adversar-surpriză: "Nu auzeam mingea"

Andy Murray, foto: reuters
Andy Murray, foto: reuters

Articol de Tudor CosmaJURNALISPORT - Publicat vineri, 02 septembrie 2016 09:37

În prima zi ploioasă a turneului de la Flushing Meadows, Andy Murray s-a impus categoric în faţa prietenului sau din copilărie, Marcel Granollers, 6-4, 6-1, 6-4, într-un meci ce a durat 2 ore şi 22 de minute.

Britanicul, număr 2 mondial, s-a acomodat foarte rapid condiţiilor dificile de la New York, în ciuda faptului că acesta a fost primul meci ATP din istoria US Open desfăşurat cu acoperişul tras.

Andy a avut 34 de lovituri direct câştigătoare, 28 greşeli neforţate, câştigând de 5 ori pe serviciul advers.

Britanicul a declarat că la începutul meciului a fost foarte încurcat de faptul că ploaia puternică ce lovea acoperişul acoperea sunetul loviturilor sale, fiind astfel nesigur de adâncimea serviciilor și de spinul pe care îl punea în minge. Însă, după 7-8 gameuri s-a acomodat şi nu a mai fost distras de condiţiile indoor.

Andy Murray, numărul 2 mondial, este considerat de mulţi favoritul turneului, venind după câştigarea Wimbledon şi medaliei de aur la Olimpiada de la Rio.

Statistic, Andy Murray a câştigat 93% din meciurile disputate de la Madrid încoace, pierzând doar finală de la Cincinnati, cu Marin Cilic. În turul 3, britanicul îl va întâlni pe Paolo Lorenzi.

Fii parte din redacția noastră! S-a lansat Jurnalisport – proiect inovativ GSP, susținut de Google. Aici ai toate detaliile

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
andr3yone
andr3yone  •  02 Septembrie 2016, 15:22

Excelent!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează