SPORTURI  »  TENIS  »  BILLIE JEAN KING CUP

Cum văd Tecău și Begu duelul cu Polonia din Billie Jean King Cup: „Încercăm să facem tot ce putem”

Irina Begu, Andreea Prisăcariu, Horia Tecău, Mihaela Buzărnescu și Andreea Mitu la conferința de presă de ieri de la Radom // FOTO: facebook.com/romaniafedcup
Irina Begu, Andreea Prisăcariu, Horia Tecău, Mihaela Buzărnescu și Andreea Mitu la conferința de presă de ieri de la Radom // FOTO: facebook.com/romaniafedcup

Articol de - Publicat joi, 14 aprilie 2022 09:24 / Actualizat joi, 14 aprilie 2022 10:19

Irina Begu, numărul unu din echipa României care înfruntă vineri și sâmbătă Polonia în Billie Jean King Cup, și Horia Tecău, căpitanul nejucător, au vorbit miercuri despre starea de spirit dinainte de confruntarea de la Radom.

  • Duelul Polonia - România va avea loc în perioada 15-16 aprilie 2022 și va putea fi urmărită în format liveTEXT pe GSP.ro
  • Învingătoarea din confruntarea de la Radom, 15-16 aprilie, se va califica pentru turneul final al Billie Jean King Cup, iar învinsa va merge la baraj. Tragerea la sorți a meciurilor întâlnirii va avea loc azi.
  • Echipa României este formată din Irina Begu, Andreea Prisăcariu, Mihaela Buzărnescu și Andreea Mitu. Căpitan nejucător este Horia Tecău

Echipa de Billie Jean King Cup a României este în misiune imposibilă în Polonia, după ce mai multe jucătoare ale sale au fost nevoite să se retragă din cauza problemelor medicale.

 Astfel, Horia Tecău, aflat la debut în postura de căpitan nejucător, se bazează pe Irina Begu, Mihaela Buzărnescu, Andreea Prisăcariu și Andreea Mitu, în timp ce Dawid Celt le are la dispoziție pe Iga Swiatek, Magda Linette, Magdalena Frech, Maja Chwalinska şi Alicja Rosolska. 

„Este o provocare, o situaţie specială. Din păcate pentru noi, au fost câteva cazuri de accidentări şi alte probleme, dar nu mă concentrez pe aceste lucruri. 

Am început să ne pregătim şi nu ne gândim decât la meciuri. Am încercat să gestionez fiecare moment când a apărut şi să întregesc echipa cum a apărut ocazia. Situaţiile acestea prezintă nişte oportunităţi să se întâmple alte lucruri", a spus Tecău într-o conferință de presă.

Irina Begu, înainte de Polonia – România: „Pornim cu șansa a doua”

El a fost completat și de Irina Begu: „Încercăm să ne concentrăm pe ce avem noi de făcut. Într-adevăr, au fost multe probleme, însă suntem aici. Aceasta este echipa şi încercăm să facem tot ce putem ca să câştigăm această întâlnire. Faptul că pornim cu a doua şansă nu ştiu dacă e un avantaj sau nu. Asta este situaţia, încercăm să facem tot ce putem”.

Am mai fost în postura de primă rachetă a echipei de câteva ori. Această competiție vine cu multe emoţii, încerc să gestionez acest moment cât mai bine. Sunt aici să-mi ajut echipa şi,  având o experienţă în spate, sper eu să fac nişte meciuri bune 
- Irina Begu

Mă bucur că suntem aici, că ne pregătim bine şi aştept să am o experienţă plăcută în weekend. Sportul m-a învăţat să cred în mine până la final. Cred în echipă şi ne vom lupta pentru şansa noastră. Nu are rost să vorbesc despre procentaje şi şanse, vreau să realizăm surpriza. Fetele sunt motivate să facă meciuri bune.

Nu pot să spun ce aşteptări aveam. Sunt pentru prima oară în acest rol şi învăţ cum este să fii căpitan. Situaţia prezentă, uşor specială, ne face să ne pregătim mai bine. Şi oricine va intra în teren va reprezenta România cu o atitudine de învingător şi cu mândrie. Ne bucurăm că avem condiţii minunate aici ca să ne pregătim. În acest moment, concentrarea este doar pe aceste ultime zile de pregătiri 
- Horia Tecău

Citește mai multe știri din tenis: 

Meciul care a băgat-o pe Simona Halep în depresie: „Mă trezeam plângând în timpul nopții. Nu mă puteam bucura de nimic”

„Ca Serena nu se mai poate!” » Ce spune Simona Halep despre viitorul ei cu Mouratoglou

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
whiteredarad
whiteredarad  •  14 Aprilie 2022, 17:19

Nu inteleg de ce este Prisacaru si nu Irina Bara. Begu o poate bate pe Linette, ramane de vazut ce va putea Buzarnescu...nu prea pregatita. La dublu e posibil orice. Va fi 3-0 sau 4-1.

176901212832165
Dan Petnaise  •  14 Aprilie 2022, 17:15

Vedetele unde sunt? Horia te admir pentru optimism, dar dacă vom pierde cu 4-1 va fi o performanță.

115133402542612
Tudor Costea  •  14 Aprilie 2022, 12:55

Ar fi frumos ca Romania sa faca surpriza si sa arate ca nu sta doar in Halep care si-a facut datoria cu varf in indesat.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează