SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

Povestea copertei speciale a Gazetei de azi » Simona Halep, tratată ca o regină la Paris

Articol de - Publicat luni, 11 iunie 2018 14:50

Gazeta Sporturilor i-a dedicat azi un ziar de colecție campioanei noastre: nu mai puțin de 18 pagini cu și despre Simona Halep (ediția tipărită poate fi descărcată de AICI). 

Prima pagină a fost una specială, cu Simona Halep pozând în complexul Roland Garros alături de trofeul primit după victoria cu Sloane Stephens.

Așa arată prima pagină a ziarului de colecție:

01 net

pOVESTEA COPERTEI GAZETEI sPORTURILOR

Simona Halep a fost tratată ieri ca o adevărată regină la Paris. Câștigătoarea de la Roland Garros a pozat cu trofeul îmbrăcată elegant, într-o rochie complet neagră.

În complexul de la Porte d'Auteuil e forfotă, lumea așteaptă finala masculină dintre Rafael Nadal și Dominic Thiem. Spectatorii se plimbă pe alei, se bucură de vremea caldă, stau pe bânci, se odihnesc. Ediția din 2018 a ajuns la ultima zi.

Lângă terenul trei, cel cu iederă pe fațadă, anul acesta organizatorii au amenajat un perete de zgură, locul preferat pentru o poză-amintire. "Oare vine Rafa?", o întreabă plin de speranță un puști spaniol pe mama lui. Era imposibil ca liderul mondial să-și facă apariția cu doar o oră înainte de finală. "Vine Simona Halep", i se răspunde. Ochii se măresc. "A câștigat la fete!". Puștiul a plecat puțin dezamăgit. 

Fotografii își caută cadrele, iar pe sub cordoanele de siguranță montate își mai face loc câte un spectator pentru o poză. Simona încă nu a sosit. Ședința foto fusese inițial programată la ora 12:00, însă apoi a fost reprogramată la ora 14:00.

Atingerea cu mâinile goale

Oamenii continuă să se adune în jurul fotografilor. Semnul că Simona este aproape este dat de apariția bodyguarzilor, care se poziționează la capetele cordoanelor de siguranță. "Elle arrive", se aude într-o stație. Toată lumea e pregătită. Liderul mondial și-a păstrat zâmbetul afișat ieri pe teren, dar acum a îmbrăcat o rochie neagră și pantofi de culoarea vișinie. Simona și trofeul "Suzanne Lenglen" s-au despărțit sâmbătă cu greu, dar duminică s-au reîntâlnit.

Câștigătorii din fiecare an primesc o copie în miniatură. Custodele trofeului, care poartă mănuși albe, pentru că doar campionii îl pot atinge cu mâinile goale, i-l oferă din nou Simonei. Emoția e acceași. Simona s-a obișnuit deja cu greutatea lui. Îl strânge în brațe, îl sărută, pozează cu el. O parte din oamenii prezenți în complexul de la Roland Garros se ridică pe vârfuri pentru a prinde un instantaneu cu campioana și trofeul său. Unul dintre ei își pune copilul pe umeri și îi înmânează aparatul. Micuțul face poza. "Simona, Simona!", este strigată românca de fotografii care nu au cadrul perfect. Ea e răbdătoare și se întoarce spre fiecare dintre ei. 

La final, se lipește de peretele de zgură și ridică chic un picior. Aici e podiumul și momentul său. Totul se termină repede. Unii sunt supărați că nu au prins-o pe Simona în cadru, alțiii se mândresc cu pozele. Românca, înconjurată de oamenii în costume pleacă spre vestiare. Roland Garros, ne vedem la anul.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează