SPORTURI  »  TENIS  »  ATAC

Povestea de groază prin care a trecut Petra Kvitova, campioana de Grand Slam care o înfruntă pe Sorana Cîrstea în semifinale la WTA Miami: „I-a pus cuțitul la gât”

Petra Kvitova, foto: Imago +13   FOTO
Petra Kvitova, foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 31 martie 2023 15:41

În decembrie 2016, cehoaica Petra Kvitova, pe atunci a unsprezecea jucătoare a lumii, a trecut prin momente teribile, după ce un bărbat i-a pus cuțitul la gât în propria casă și i-a provocat răni care i-au pus în pericol cariera.

Petra Kvitova, atacată în 2016 de „un lucrător la gaze”

Petra Kvitova se afla în apartamentul său din orașul ceh Prostejov, când un individ care s-a dat drept lucrător la gaze a pătruns în casă.

Un jurnalist de la BBC a afirmat că a avut loc o luptă între Petra și hoț, individul chiar punându-i cuțitul la gât jucătoarei de tenis.

În urma acestei lupte, cehoaica s-a ales cu răni grave la patru degete de la mâna stângă, cea cu care joacă. Kvitova a fost operată. Bărbatul a reușit să fugă cu 440 de dolari și a fost prins mai târziu, fiind condamnat la 8 ani de închisoare.

Petra nu a fost prima jucătoare de tenis care trece prin asemenea clipe. În 2007, Anna Ceakvetadze, fostă jucătoare de Top 10, a trecut printr-un jaf armat în timp ce se afla împreună cu familia în casa sa din Moscova.

Rusoaica a fost bătută și legată, dar până la urmă a reușit să scape. După această trauma, cariera ei a luat-o în jos. În 1993, Monica Seles a fost înjunghiată chiar pe terenul de tenis de Gunter Parche, un admirator al lui Stefi Graff. Fizic ea și-a revenit după două săptămâni, dar psihic a mărturisit că a fost nevoie de ani.

 

r392176 608x608cc +14 FOTO

Petra Kvitova o laudă pe Sorana Cîrstea, înaintea duelului din semifinalele turneului de la Miami

Petra Kvitova (33 de ani, numărul 12 WTA) a prefațat meciul contra Soranei Cîrstea (32 de ani, numărul 74 WTA), din semifinalele turneului de la Miami. Cehoaica a trecut în „sferturi” de Ekaterina Alexandrova și se va duela pentru un loc în finală cu Sorana Cîrstea diseară, după ora 22:00.

Kvitova a spus că o va aștepta un meci dificil în compania româncei, lăudând prestația bună a Soranei Cîrstea la competiția organizată în Florida. 

„Este frumos să înfrunți o jucătoare care este într-o formă bună., la fel ca mine. Cu siguranță că va fi o partidă foarte frumoasă. 

Ne-am mai întâlnit de-a lungul anilor la mai multe turnee. Ne-am și antrenat împreună înainte aici (n.r.- la Miami) ca turneul să înceapă. 

Este un lucru extraordinar că o sportivă de peste 30 de ani ca Sorana joacă așa de bine. Este un lucru plăcut. Sunt fericită pentru ea, pentru forma bună pe care o arată pe teren. Cu siguranță că va fi plăcut să jucăm din nou una împotriva celeilalte”, a declarat Petra Kvitova, potrivit site-ului oficial al WTA. 

gettyimages 146650625 +14 FOTO

2 turnee la Wimbledona câștigat Petra Kvitova în carieră

Gazeta a vorbit cu primul antrenor al Soranei Cîrstea: „Are arme și pentru un Grand Slam!” + Antrenamente la 6 dimineața și la miezul nopții

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
Freyya
Freyya  •  31 Martie 2023, 20:19
Postat de lapusneanul pe 31 Martie 2023, 18:13

ce facem domnilor ? de câte ori joaca kvitova cu o româncă publicam povestea asta ?

tot mai bine decat nestirile cu roxadustata

lapusneanul
lapusneanul  •  31 Martie 2023, 18:13

ce facem domnilor ? de câte ori joaca kvitova cu o româncă publicam povestea asta ?

Freyya
Freyya  •  31 Martie 2023, 16:52

cand vezi asa ceva nu ti se face scarba de schelalaielile vesnice ale raducancei cu unghiutele si alte fite? bravo, Petra! asta caracter!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează