SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS

Presat de Mafia?

Articol de GSP - Publicat luni, 06 august 2007 00:00

Nikolai Davidenko se declara nevinovat in cazul meciului banuit de blat. Lumea se intreaba ce l-ar fi determinat sa trucheze disputa. "N-are nimic de-a face cu asta". Sint cuvintele agentului lui Davidenko, Eckhard Oehms, in legatura cu meciul dintre rus si argentinianul Martin Vassallo Arguello, care a avut loc joi, la Sopot. Disputa e sub suspiciunea de a fi fost trucata, dupa ce la agentia de pariuri online Betfair s-au mizat 5,3 milioane de euro pe acest meci. Mai mult, desi Nikolai cistigase primul set, 6-2, a continuat sa se puna bani contra rusului. Acesta a abandonat in decisiv, la 2-1 pentru sud-american.

Davidenko a plecat vineri de la Sopot spre Germania. A fost tratat pentru accidentarea de la piciorul sting la clinica Univeristatii din Köln. "Cind a auzit ce se zvoneste, Nikolai a ramas interzis. El e o persoana simpla, deschisa. Nu se ascunde si nu face scheme", a spus Oehms.

Probleme si in NBA
Exact in aceasta perioada, si NBA se confrunta cu un scandal legat de pariuri, arbitrul Tim Donaghy fiind acuzat ca ar fi influentat rezultatele unor partide. Exista insa presupunerea ca nici Donaghy si nici, eventual, Davidenko n-ar fi intrat in zona intunecata a pariurilor din lipsa de bani. Arbitrul cistiga 280.000 de dolari pe an, iar tenismanul a facut anul acesta aproape un milion.
In 2002, un mafiot din Uzbekistan, Alimzan Tohtahunov, a fost banuit ca a incercat sa trucheze rezultatul concursului de patinaj artistic de la JO de la Salt Lake City. Mai multi jucatori de tenis rusi, Kafelnikov, Safin, Kurnikova, au admis ca il cunosc si ca ii sint amici. De aceea, apare varianta ca abandonul lui Nikolai sa fi fost dictat nu de picior, ci de o mina forte. Ancheta declansata de ATP la sesizarea agentiei Betfair se afla in desfasurare.


Sorana, in mars
Gaz de France Stars, challenger-ul cu premii de 25.000 de dolari disputat la Bucuresti, s-a incheiat ieri cu victoria Soranei Cirstea, cap de serie 1. Intr-un ultim act in totalitate romanesc, ea a invins-o pe Alexandra Dulgheru cu 6-3, 6-4. Una dintre finaliste si-a asigurat un wild card pentru turneul de 175.000 de dolari de la Portoroz.

Hanescu victorios
Victor Hanescu a participat saptamina trecuta la Timisoara Challenger 2007. El a ajuns in finala, acolo unde l-a intilnit pe principalul favorit, spaniolul Santiago Ventura. Acesta a cedat insa rapid, Hanescu impunindu-se clar, in doua seturi, 7-6, 6-3. Dupa acest turneu, Victor a acumulat 55 de puncte ATP, in conturile sale intrind suma de 4.300 de euro. Hanescu trecuse in semifinale de un alt roman, Adrian Cruciat. (Adrian Bucur)

Surpriza inalta

Finala turneului de la Washington s-a disputat azi noapte intre Andy Roddick si surprinzatorul sau compatriot John Isner (foto). Acesta are 22 de ani, 2,05 metri si e profesionist doar de doua luni. Acum doua saptamini era pe locul 745 mondial, dar dupa victoria in challenger-ul de la Lexington a urcat pe 416. El i-a invins la Washington pe Henman, Becker si Haas. Roddick, care l-a batut in semifinale pe Ivo Karlovici (2,08 m), a spus, cu umor: "Isner? E mai scund decit Karlovici. Asta e bine!".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează