SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA SYDNEY

Prima finală împreună » Tecău şi Mirnîi au început în forţă colaborarea la dublu

Horia Tecău şi Max Mirnîi se află la primul turneu împreună // Fotomontaj: Gazeta Sporturilor
Horia Tecău şi Max Mirnîi se află la primul turneu împreună // Fotomontaj: Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat sambata, 12 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 11 ianuarie 2013 21:22

Horia Tecău va juca pentru trofeul de dublu de la Sydney în această dimineaţă, de la 7:30, alături de Max Mirnîi şi contra fraţilor Bryan Tenis. În semifinale, perechea româno-bielorusă a rezolvat scurt meciul cu spaniolii Marrero şi Verdasco: 6-1, 6-1 în 53 de minute.

Primii paşi parcurşi umăr la umăr sînt întotdeauna importanţi. Pot ajunge să definească o relaţie, o colaborare, un pact. Pentru Horia Tecău, românul aflat între primii 10 la dublu, parteneriatul cu Max Mirnîi, mai experimentatul său actual coleg, beneficiază de un start surîzător. Cei doi, aflaţi la întîiul turneu împreună, şi-au rezervat deja biletele pentru finala de la Sydney.

Cel mai recent pas, depăşirea semifinalelor, s-a produs joi noapte, cînd Horia şi Max au survolat în grabă întîlnirea cu ibericii Davíd Marrero şi Fernando Verdasco.

Scorul a fost clar, chiar sever: 6-1, 6-1, iar disputa a durat 53 de minute. Spaniolii nu au avut cum să-şi dezvolte jocul pentru că adversarii lor i-au sufocat încă din primele momente. Tecău şi Mirnîi au acel stil rapid, înţepător, cu servicii puternice şi intervenţii iuţi la fileu, care s-a dovedit extrem de productiv în semifinala cu ibericii.

Chiar dacă procentajul de frecvenţă la serviciu (61%) nu a mai fost la fel de impresionant ca în meciurile precedente, eficienţa a făcut diferenţa: 65% pe primul, 68% pe al doilea, 7 aşi şi două mingi de break salvate. O mică demonstraţie de valorificare rapidă a atuurilor.

În ultimul act, programat în această dimineaţă, de la ora 07:30 a României, Horia şi Max îi vor întîlni pe fraţii Bob şi Mike Bryan, care s-au mai impus la Sydney în 2009 şi anul trecut. Românul şi bielorusul sînt favoriţi 4, iar gemenii americani sînt capi de serie numărul unu.

12.950 de dolari şi-au asigurat Horia Tecău şi Max Mirnîi pentru calificarea în ultimul act de la Sydney

Playtech: TRAGEDIE pentru Oana Lis! A MURIT! A făcut anunțul trist


Comentarii (1)
vladutz13
vladutz13  •  12 Ianuarie 2013, 05:51

61% la primul serviciu?? pai e cam dezastruos :). Chiar sunt curios ce fac cu Bryanii

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close