TENIS  ·  COMUNICAT

Prima reacție a lui Năstase după suspendarea uriașă primită! Acuză dur ITF și se simte neîndreptățit: "Reacțiile mele au fost scoase din context"

Articol de GSP - Publicat sambata, 22 iulie 2017 11:48

Ilie Năstase a fost suspendat de către Federația Internațională de Tenis timp de  3 ani, până în decembrie 2020, și va plăti o amendă de 10.000 de dolari după scandalul făcut la meciul de Fed Cup, România - Marea Britanie.

 Fostul lider ATP a reacționat oficial printr-un comunicat de presă în care atacă modul în care a fost judecat cazul săut de către ITF. Năstase declară că se simte neîndreptățit și că este dezamăgit de decizie. În plus, fostul jucător consideră că Federația nu a fost imparțială, că a acționat în interesul Federațiie de Tenis din Marea Britanie și că va ataca decizia. Năstase se poate adresa TAS în decurs de 21 de zile.

"Am primit decizia dată asupra cazului meu de completul intern de soluționare al Federației Internaționale de Tenis cu dezamăgire, dar nu cu surprindere.

Completul care a emis decizia a dovedit insistența acestei Federații de a trata cazul meu într-o manieră cu totul specială şi lipsită de imparțialitate, la fel cum întreaga echipă a României a fost tratată în timpul barajului Fed Cup de la Constanța.

Din nefericire pentru mine, decizia se îndepărtează cu mult de standardele aplicate în toate precedentele existente, în care Federația Internațională a aplicat sancțiuni mult mai mici pentru încălcări mult mai grave (cazuri de dopaj, cazuri în care jucători au amenințat cu moartea sau chiar au agresat fizic arbitrii).

Din lecturarea deciziei, trag concluzia că a fost imposibil pentru completul din cadrul Federației Internaționale să trateze acest caz într-un mod nepărtinitor, ceea ce ar fi presupus exercițiul de a ignora interesele pe care Federația Marii Britanii le are în legătură cu soluționarea acestuia.

După ce barajul respectiv dintre echipele României şi Marii Britanii a avut un supervizor din partea ITF de naționalitate britanică, acum investigația inițiată împotriva mea la plângerea Federației Britanice a fost soluționat la Londra, de către un complet al cărui reprezentant este şi el de naționalitate britanică.

În cadrul meciului dintre Sorana Cîrstea şi Johanna Konta, nu a contat că jucătoarea britanică a săvârșit peste 40 de încălcări ale regulamentului, ci au contat doar reacțiile pe care le-am avut pentru că mi-am pierdut cumpătul după ce arbitrii mi-au ignorat plângerile regulamentare faţă de aceste aspecte.

Acum, la soluționarea investigaţiei împotriva mea, au fost analizate doar reacțiile mele, scoase din contextul în care ele au avut loc, fără să fie luate în considerare nici aspectele care au provocat și amplificat modul în care am reacționat, nici intenția mea înțeleasă greșit în legătură cu anumite afirmații, dar nici încercările mele repetate de a îndrepta consecinţele cauzate.

De aceea, mă simt nevoit să îmi caut mai departe dreptatea în fața unor foruri independente și imparțiale, care să îmi asigure un tratament just și echitabil" Ilie Năstase

Este corectă decizia luată de ITF în cazul lui Năstase?

DA
NULidia lucrează în telemuncă și s-a mutat la țară. Având ceva mai mult timp, a pus un anunț banal pe un grup local de pe facebook și de atunci are comenzi în fiecare zi. Ce s-a apucat să vândă
Libertatea
Comentarii (4)
alex_1973  •  22 Iulie 2017, 15:27

Mai Nastase acolo crezi ca este ca în România sa îi înjuri pe toți și sa scapi nepepsit?

Mihai Chirita  •  22 Iulie 2017, 14:58

Nedreptatit este corect. Neindreptatit inseamna altceva.

anton40  •  22 Iulie 2017, 13:37

Excelent accentul pus pe realitatea ca englezii sunt in aceasta cacialma peste tot nefiind vorba de o judecata justa.Se vede ca circul de abia incepe.Ilie trebuie sa ii ia neaparat la misto fiindca nu are ce pierde.Federatia de tenis din anglia este condusa de israelieni iar jucatorii nu sunt englezi.Deci?

Vezi toate comentariile (4 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
10:00 Tenis, WTA
Turneul din Adelaide
Digi 2, Telekom 2
17:00 Fotbal, Liga 2
Gloria Buzău - Rapid
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
19:55 Fotbal, Europa League
Arsenal - Benfica
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
19:55 Fotbal, Europa League
Rangers - Antwerp
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
19:55 Fotbal, Europa League
Napoli - Granada
Digi 3, Telekom 3, Look Sport 2
22:00 Fotbal, Europa League
AC Milan - Steaua Roșie Belgrad
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:00 Fotbal, Europa League
Club Brugge - Dinamo Kiev
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
22:00 Fotbal, Europa League
Leicester - Slavia Praga
Digi 3, Telekom 3, Look Sport 2
Program TV complet
Liga 1