SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA GUANGZHOU

Prima reacţie a Monicăi Niculescu, campioana de la Guangzhou » Românca este la al doilea turneu cîştigat din carieră

Articol de GSP - Publicat sambata, 20 septembrie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 20 septembrie 2014 11:47

Monica Niculescu a triumfat la Guangzhou, după ce a cîştigat în ultimul act al competiţiei în faţa franţuzoaicei Alize Cornet, locul 22 mondial şi favorita numărul 2, scor 6-4, 6-0.

Românca, locul 60 WTA,  a trecut de Alize Cornet după o oră şi 44 de minute de joc, iar în urma acestei victorii, Monica Niculescu va încasa un cec în valoare de 111.163 de dolari şi 280 de puncte WTA, iar de luni va fi pe locul 41 în clasamentul mondial.

"Sînt foarte fericită că am făcut un turneu foarte bun, am avut încredere în mine şi am reuşit sa cîştig. Nu mă gîndeam la începutul turneului că pot cîştiga, de fapt nu acesta a fost obiectivul meu la acest turneu.

Totuşi, după ce am reuşit în primul tur victoria împotriva Bojanei Jovanovski, am prins încredere şi am ştiut că pot ajunge departe. Am început mai greu în meciul cu Alize Cornet, dar apoi am jucat foarte bine. Ştiam că o să am un meci greu cu ea, însă ma bucur că a ieşit bine pînă la urmă.

Nu am timp de sărbătorit, îmi fac bagajul şi plec spre Wuhan, fac cam patru ore cu trenul, poate diseara voi ieşi la o cină cu antrenorul meu, pentru că altfel nu văd cum aş putea sărbători. La turneul de la Wuhan voi participa la dublu, pentru că am depăşit deadline-ul pentru înscriere la simplu", a spus Monica Niculescu pentru Digisport.

În drumul spre finală, ea le-a eliminat pe Bojana Jovanovski, Misaki Doi, Monica Puig şi Yafan Wang. În jocul cu Alize Cornet, Niculescu a servit corect 84% din mingii şi a cîtigat 66% dintre punctele puse în joc.

Acesta este al doilea titlu din cariera sportivei noastre, după ce în 2013 a cîştigat turneul de la Florianopolis. Alte două finale le-a pierdut în Luxemburg, una în 2011 şi cealaltă un an mai tîrziu.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (25)
tardelli
tardelli  •  20 Septembrie 2014, 20:07
Postat de blue_man pe 20 Septembrie 2014, 14:39

este o mare tampenie faza asta cu impozitul..te muncesti atat,ca sa te alegi doar cu jumatate din suma.oricum,sunt foarte buni si 60.000 euro pentru Monica

Problema la turnee nu e impozitul ci faptul ca ni se prezinta un turneu cu castiguri totale in valoare de x dolari/euro cand normal ar fi sa se scada impozitele si sa se spuna premiile reale oferite de turneu.Asa la Wimbledon se trambiteaza sume uriase dar si acolo impozitul e foarte mare.Turneele trebuie clasificate dupa castigurile nete.

mplttev
mplttev  •  20 Septembrie 2014, 19:41
Postat de rolololol pe 20 Septembrie 2014, 15:19

nu cred ca se poate fara o lovitura de dreapta de atac ar fi culmea eu nu inteleg cum e in primele 100 practic dreapta ei e doar o tergiversare a punctului

Am văzut în meciul ăsta câteva forhenduri în forță ale Monicăi, așa că, atunci când consideră ea, nu mai taie mingea ci dă plat și cu putere.

mplttev
mplttev  •  20 Septembrie 2014, 19:36
Postat de masim pe 20 Septembrie 2014, 18:41

Bravo Monica ! ai ajuns inapoi la valoarea care ti-o stiam acum sper sa evoluezi in bine si mai mult parerea mea e ca ar trebui sa o lasi mai moale cu dublu ca se vede ca nu poti face atata efort zilnic BAFTA !

Turneele de dublu te ajută foarte mult să intuiești loviturile adversarului când ești la fileu. Halep joacă rar dublu și are carențe la venirea la fileu. Am văzut o minge frumoasă cu 3-4 schimburi la fileu cu Monica în care ea a reușit să prelungească punctul (e drept până la urmă la piedut) și să intuiască intențiile de pasing ale adversarei, Cornet aflându-se în avantaj ca poziționare.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează