SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIONILOR

Prima victorie în sală » Duelul dintre Nadal şi Federer a fost cîştigat din nou de spaniol: 7-5, 6-3

Rafa Nadal are doar un titlu pe hard indoor în carieră, cel de la Madrid 2005 // Foto: Reuters
Rafa Nadal are doar un titlu pe hard indoor în carieră, cel de la Madrid 2005 // Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 11 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 10 noiembrie 2013 23:13

A 32-a întîlnire dintre Rafael Nadal şi Roger Federer s-a încheiat ieri cu al 22-lea succes al spaniolului, 7-5, 6-3, care-l duce în finala Turneului Campionilor de la Londra.

Au fost ani în care s-au întîlnit de 5 sau 6 ori. Erau meciurile cele mai aşteptate ale sezonului, acele deserturi în care, în mod misterios şi minunat, se întîlnesc ciocolata şi zmeura. O rivalitate care a înfrumuseţat tenisul şi i-a dăruit amintiri imposibil de şters.

În 2013, se înfruntaseră, pînă ieri, de trei ori, dar doar "sfertul" de la Cincinnati a fost un clasic real. La Londra, în semifinalele Turneului Campionilor, s-au găsit din nou faţă în faţă, pregătiţi pentru a ridica nivelul. Federer voia să-şi înfrumuseţeze finalul de an, acest 2013 atît de palid după standardele lui, cu numai un trofeu. Nadal fuge după singurul titlu important care n-are căsuţa bifată în palmaresul său.

Era a cincea înfruntare dintre ei pe hard indoor, toate cele patru anterioare avînd loc la diverse ediţii ale Turneului Campionilor: 2006, 2007, 2010, 2011, şi toate revenindu-i lui Roger. De data aceasta, Rafa a venit cu o adăugire la lecţia deja bine învăţată.

N-a mai atacat obsesiv pe reverul elveţianului, ci i-a asaltat deseori dreapta cu forehandul lui, lovind agresiv şi lung. La serviciu însă, a ţintit mult spre backhand. Răbdarea şi forţele lui Federer au rezistat bine în primul set. O dată cedat, au înflorit erorile, un total de 32, faţă de 14 ale lui Nadal.

S-a încheiat 7-5, 6-3 pentru spaniol, care se califică pentru a doua oară în carieră în finala Turneului Campionilor. Pe precedenta a jucat-o în 2010, unul dintre cei mai buni ani ai săi, şi a pierdut-o chiar la Roger Federer.

"A fost un meci corect, am jucat cu precizia şi intensitatea adecvate. Roger a greşit mai mult decît de obicei, de aceea am cîştigat pe această suprafaţă care nu-mi prea convine" (Rafael Nadal)

"Nu vrea să mă scuz, dar a trebuit să-mi schimb stilul faţă de meciul cu Del Potro, de sîmbătă. Nadal e stîngaci şi e numărul unu mondial, asta face diferenţa" (Roger Federer)

22-10 pentru Nadal e acum scorul întîlnirilor directe cu Federer, spaniolul cîştigînd toate cele patru meciuri de anul acesta

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează