SPORTURI  »  TENIS  »  FR TENIS

Probleme la Federația Română de Tenis » Avertisment adresat conducătorilor: "E infracțiune, se pedepsește cu închisoarea"

Marius Vecerdea este proprietarul clubului de tenis Pamira din Sibiu
Marius Vecerdea este proprietarul clubului de tenis Pamira din Sibiu

Articol de - Publicat vineri, 27 octombrie 2017 12:11

Tenisul românesc e mistuit de probleme. Nu doar în echipa de Cupa Davis, după refuzul lui Tecău, Mergea şi Copil de a juca în acest week-end în meciul cu Israel, dar şi la nivel administrativ.

Consiliul Director al FR Tenis a convocat iar o Adunare Generală de alegeri pentru 2 noiembrie, chemându-i la vot pe toţi cei 362 de membri afiliaţi.

"Atenţie, MTS!"

Marius Vecerdea, finul şi antrenorul preşedintelui Klaus Iohannis, candidat la funcţia de preşedinte FR Tenis, a reacţionat din nou, ajungând până la ministrul sportului, Marius Dunca:

"Nu pot să cred că fac asta! Am contestat la tribunal Adunarea Generală din iunie 2016, când au fost aleşi doi vicepreşedinţi ai federaţiei, în urma votului a 102 membri afliliaţi. Doar că în Registrul Special al Federaţiilor, de la tribunal, sunt înregistraţi ca membri cu drept de vot doar 53!

Instanţa a constatat asta, mi-a dat dreptate, a anulat acea Adunare Generală, iar federaţia nici n-a mai depus apel, astfel că hotărârea a rămas definitivă şi irevocabilă. Iar acum, acest Consiliu Director, inclusiv preşedintele George Cosac, convoacă iar la vot cluburile care nu au acest drept. Însă acum e mai grav, se încalcă o hotărâre a instanţei, e de penal!

E infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la doi ani! I-am atras atenţia domnului ministru Dunca, pentru ca reprezentantul MTS la Adunare să constate ilegalitatea acesteia, dacă vor vota mai mulţi decât membrii înregistraţi la tribunal".

Un alt candidat la funcţia de preşedinte al FR Tenis, Liviu Ursuleanu, este la fel de ferm: "Dacă nu sunt înregistrate la tribunal decât 53 de cluburi cu drept de vot, atunci doar ele să voteze! Este vina celor care au condus federaţia în ultimii 15 ani. Au afiliat sute de cluburi în Adunările Generale, dar nu le-au înregistrat, conform Legii sportului, la tribunal".

Preşedintele FR Tenis, George Cosac, nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere. 

"Singura variantă să se intre în legalitate: cele 53 de cluburi votează, afiliază iar celelalte cluburi şi rezultatul Adunării Generale se înregistrează la tribunal"
Marius Vecerdea, candidat FR Tenis

"Clubul meu, «Pamira», este afiliat, dar nu este înregistrat la tribunal. Asta e, nu are drept de vot!"
Marius Vecerdea, candidat la FR Tenis

"Mai grav decât că există atât de multe cluburi neînregistrate la tribunal este că acest Comitet Director conduce federaţia deşi i-a expirat mandatul de 8 luni"
Liviu Ursuleanu, candidat la alegerile FR Tenis

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează