SPORTURI  »  TENIS  »  LUXEMBOURG

Promisiune pentru la anul » Monica Niculescu a jucat ieri pentru a doua oară consecutiv în finala de la Luxembourg, fiind învinsă însă de Venus Williams

Articol de - Publicat luni, 22 octombrie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 21 octombrie 2012 21:48

"Jucătoarele ca ea fac tenisul interesant. Îmi place s-o urmăresc", a lăudat-o marea campioană americană pe Niculescu


Nu se întîlniseră pînă ieri într-o dispută directă la simplu, dar Venus Williams ştia cine este Monica Niculescu. Şi nu doar atît. Ştia cum joacă, ştia că va avea în faţă în finală o adversară prea puţin comună. "Dacă a învins-o în semifinale pe Hantuchova cu un asemenea scor, 6-1, 6-3, înseamnă că a jucat foarte bine", a intuit fostul lider mondial. "Vom avea o ciocnire de stiluri diferite în ultimul act, dar jucătoarele ca ea fac tenisul interesant. Îmi place s-o urmăresc. Va trebui să fiu răbdătoare şi să-mi execut jocul pe cît de bine posibil", a anticipat Venus.

Start emoţionat
Şi a venit finala. Parcă un pic intimidată de personalitatea şi magnitudinea adversarei, românca a ezitat la debut. Nici Venus nu a pornit curat, fără bavuri, însă forţa şi explozia loviturilor ei au creat diferenţa. Break-ul făcut repede i-a picat bine americancei, care s-a zbătut pe propriul serviciu. Pînă la urmă, actul întîi s-a încheiat 6-2. Al doilea a presupus mai multă luptă pentru că Monica a început să se agaţe mai mult, să deranjeze mai mult cu efectele şi variaţia din joc. Experienţa lui Venus a pus ultimele virgule şi puncte. Un 6-3 care îi aduce americancei al 44-lea trofeu al carierei, dar primul din 2010 încoace.

Pentru Monica, a fost cea mai bună săptămînă din an. După un start tremurător de sezon, a venit fractura de stres de la mînă. Apoi pauza de peste vară, îndoielile, absenţa meciurilor. Puncte pierdute, alunecarea în clasament. La Luxembourg însă, unde anul trecut făcea prima finală a carierei, pierdută la Azarenka, totul s-a legat din nou.

Magia de la Luxembourg
"Sincer, nu ştiu ce se întîmplă cînd vin aici, mi-ar plăcea să aflu explicaţia!", a glumit ea. "Cînd am văzut tabloul, ce greu era încă din primul tur, cu Oprandi, nu am avut nici un fel de aşteptări. Anul acesta nu mi-a mers bine din cauza accidentărilor. Nu e uşor să revii după aşa ceva, de aceea nu mi-am fixat ţinte. Dar să ajung iar în finală şi, în plus, în cea de dublu, e fantastic! Sînt fericită!", a spus românca.

Apoi, a promis că va reveni cu siguranţă în 2013, cu speranţa că va şi cîştiga titlul. E ceva legat de cifra 3. Şi de Luxembourg, locul unde norocul îi surîde.

Înfrîngere şi la dublu
După finala de simplu, cu o pauză de odihnă de aproape o oră, Monica Niculescu a revenit pe teren la Luxembourg alături de Irina Begu pentru ultimul act la dublu. Favorite 2, româncele au întîlnit cea mai puternică pereche de pe tablou, cea a cehoaicelor Andrea Hlavackova şi Lucie Hradecka, finaliste anul acesta la Wimbledon şi US Open. Au învins cehoaicele, în o oră şi 10 minute, 6-3, 6-4. Monica şi Irina au un titlu cucerit împreună în 2012, la Auckland.

19.000 de dolari şi 200 de puncte a primit Monica Niculescu pentru prezenţa în finala de la Luxembourg

70 e locul ocupat de româncă în săptămîna turneului, cel mai bun al carierei fiind 28, în februarie 2012

Performanţele Monicăi Niculescu
2008 sferturi la Taşkent
2009 sferturi la Strasbourg şi Taşkent
2010 semifinale la Taşkent
2011 finală la Luxembourg
semifinale la Estoril şi Beijing
2012 finală la Luxembourg

Finalele româncelor în ultimii ani
2007 Sorana Cîrstea - Budapesta (pierdută), Edina Gallovits-Hall - Barcelona (pierdută)
2008 Sorana Cîrstea - Taşkent (cîştigată)
2009 Alexandra Dulgheru - Varşovia (cîştigată); Raluca Olaru - Bad Gastein (pierdută)
2010 Alexandra Dulgheru - Varşovia (cîştigată); Simona Halep - Fès (pierdută)
2011 Irina Begu - Marbella (pierdută), Budapesta (pierdută); Simona Halep - Fès (pierdută); Monica Niculescu - Luxembourg (pierdută)
2012 Irina Begu - Taşkent (cîştigată); Alexandra Cadanţu - Monterrey (pierdută); Simona Halep - Bruxelles (pierdută); Monica Niculescu - Luxembourg (pierdută);

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close