SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Promisiunea lui Horia Tecău: "Nu mă las pînă nu cîştig un turneu de Mare Şlem"

Horia Tecău s-a întors ieri în ţară, dar nu va sta foarte mult pentru că marţi trebuie să fie la Bastad +1   FOTO
Horia Tecău s-a întors ieri în ţară, dar nu va sta foarte mult pentru că marţi trebuie să fie la Bastad

Articol de - Publicat luni, 09 iulie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 08 iulie 2012 22:27

Românul a spus că a fost dureros să piardă finala de la Wimbledon, dar speră ca în viitor să ridice deasupra capului trofeul destinat învingătorilor.

Horia s-a întors ieri în România de la Londra. Cu al treilea trofeu în geantă. "Nu e diferit faţă de anii trecuţi. S-a schimbat doar o cifră"; spune el şi îl despachetează din hîrtia mov. Se simte un pic de tristeţe în cuvintele sale, dar Horia are luciditatea jucătorului trecut prin atîtea şi atîtea meciuri, prin victorii şi prin înfrîngeri.

"Pînă la urmă, e doar un meci de tenis. Am făcut un meci bun, mult mai bun decît celelalte finale pe care le-am pierdut. Diferenţa s-a făcut la doar două-trei puncte. Au fost trei săptămîni foarte bune pentru mine şi pentru Robert. E dureros să pierzi o nouă finală, dar mă bucur că pot spune din ce în ce mai des că am jucat bine", spune Horia de sub şapca albastră şi de lîngă termo-bag-ul cu rachete Wilson.

E un mic rezumat a trei săptămîni de iarbă în care au cîştigat un titlu şi în care au fost din nou la un meci de trofeele de la Wimbledon, dar au cedat la Jonathan Marray şi Frederik Nielsen cu 6-4, 4-6, 6-7 (5), 7-6 (5), 3-6.

Adversari cu noroc
După ce momentele dureroase au trecut, Horia poate afirma că acesta este cel mai bun turneu al său dintre cele trei de pînă acum încheiate cu finală. "Ne-am bucurat că am ajuns pînă în finală, că am realizat prima victorie în faţa lui Melzer şi Petzschner. Sper însă să mai ajungem pînă acolo", accentuează Horia.

El mai spune că nu şi-au subestimat adversarii, că i-au urmărit pe perioada celor două săptămîni, unde au trecut de perechi mult mai bine cotate. "Au jucat constant, au fost în formă, au avut şi puţină şansă, au jucat mai bine la punctele importante. Am fost supărat după finală, dar nu mă las pînă nu cîştig un trofeu de Mare Şlem", a spus Horia în Salonul Prezidenţial de la Otopeni.

Vorbeşte rar şi elaborat despre performanţa sa. Cum a primit înfrîngerea partenerul său? "Robert se pedepseşte mai mult decît mine, a plecat în Suedia şi ne vom vedea din nou marţi", a spus Horia.

Chiar dacă urmează Jocurile Olimpice, tot pe iarbă, Horia va juca în această săptămînă pe zgură, la Bastad, un turneu pe care l-au cîştigat de două ori pînă acum şi care se desfăşoară în oraşul atît de drag lui Lindstedt, unde a avut reşedinţa pînă acum un an.

"Robert a insistat să jucăm acolo pentru că altfel nu am fi introdus acest turneu în calendarul nostru", a mai spus Horia. După turneul din Suedia, el se va întoarce pe iarbă pentru a se antrena pentru Jocurile Olimpice, acolo unde va juca alături de Adrian Ungur. "N-am mai jucat cu Adi, cred, din perioada junioratului, avem o săptămînă în care să încercăm să ne adaptăm".

Din nou Londra
Pentru Horia, Jocurile Olimpice vor însemna mai mult decît participarea în turneul de tenis. El va fi în fruntea delegaţiei României la deschiderea oficială a Jocurilor Olimpice. A aflat acest lucru chiar în timpul turneului, de la părinţii săi. "E o onoare pentru mine să port steagul României", a mai spus Horia Tecău. Pentru că aşa e în tenis, învingător sau învins, de luni o iei de la capăt.

130.000 de lire sterline au primit Tecău şi Lindstedt pentru calificarea în finală

154 de puncte au cîştigat românul şi suedezul sîmbătă, adversarii lor reuşind doar două în plus

Finalele lui Horia şi Robert de la Wimbledon
2010: 1-6, 5-7, 5-7 cu Jurgen Melzer şi Philipp Petzschner
2011: 3-6, 4-6, 6-7 (2) cu Bob şi Mike Bryan
2012: 6-4, 4-6, 6-7 (5), 7-6 (5), 3-6 cu Jonathan Marray şi Frederik Nielsen

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (2)
biid
biid  •  09 Iulie 2012, 16:50

SIGUR VEI REUSI!.Fi la fel de serios si hotarat ca pana acum.Ai un partener super,santeti amandoi de nota 10!!!.

laurentiu972
laurentiu972  •  09 Iulie 2012, 09:46

"cel mai bun al doilea" :( cum era nationala Romaniei in anii 80

Vezi toate comentariile (2)
Comentează