SPORTURI  »  TENIS  »  ACUZAȚII

Radu Banciu, aluzii la dopaj după succesul lui Nadal la Roland Garros: „Noroc că s-a apucat de tenis! Dacă era ciclist...”

Articol de GSP - Publicat sambata, 17 octombrie 2020 09:59 / Actualizat sambata, 17 octombrie 2020 11:17

Jurnalistul Radu Banciu a vorbit despre spaniolul Rafael Nadal (34 de ani, 2 ATP) și a făcut o afirmație controversată la adresa acestuia.

Prezentatorul TV a lăsat să se înțeleagă că Nadal, câștigător a 20 de turnee de Grand Slam, ar apela la substanțe interzise pentru a ajunge la performanțele sale istorice. 

„Îmi scrie cineva aici un mesaj lung cu Nadal. Borg și McEnroe reprezentau o altă generație a tenisului, nu Nadal! Noi nu îl apreciem pe Rafael Nadal la justa lui valoare, se pare. Dar eu vă spun doar atât: dacă era ciclist, nu se mai vorbea de mult despre el. Ați avut noroc că s-a apucat de tenis!”, a declarat Radu Banciu în emisiunea „Fotbal All Inclusive” de la Look Sport, citat de Prosport.

În ciclism, controalele anti-doping sunt printre cele mai stricte din lume, iar probele de sânge ale sportivilor sunt testate și la ani buni după încheierea competițiilor. Cel mai cunoscut trișor al sportului pe două roți este Lance Armstrong. În 2013, la 8 ani distanță de la ultimul mare succes, la capătul unei investigații care a durat doi ani, americanul a recunoscut că a apelat la substanțe interzise și a pierdut toate cele 7 titluri câștigate în Turul Franței, cea mai importantă competiție, în perioada 1999-2005. 

Nadal, acuzat de dopaj! A câștigat procesul

În noiembrie 2017, Rafael Nadal a câștigat procesul cu fostul ministru francez al sănătății și sporturilor, Roselyn Bachelot, care îl acuzase că se dopează. Bachelot a fost condamnată la o amendă de 500 de euro cu suspendare și la plata a 10.000 de euro daune către fostul lider ATP.

În 2016, Roselyn Bachelot vorbise despre Nadal într-o emisiune în direct a canalului D8, la puțin timp după vestea cazului pozitiv la Meldonium al Mariei Sharapova. „Știm că faimoasa accidentare de 7 luni a lui Rafael Nadal e de fapt ascunderea unui control pozitiv. Când vezi un jucător că se oprește pentru câteva luni, e din cauză că a fost prins dopat. Nu mereu, dar destul de des", a spus Bachelot. Bachelot făcea referire la absența de 7 luni a lui Nadal, din 2012, cauzată de o accidentare la genunchi, apărută după eliminarea din turul 2 de la Wimbledon. 

Ion Țiriac, reacție tranșantă despre premiile din tenis: „I-am făcut miliardari pe jucători”

Citește mai multe știri din tenis: 

„E nebunie!” » Juniorul care spune că doboară recordul lui Rafael Nadal la Roland Garros: „În doi ani, voi fi în vârful tenisului”

Iga Swiatek, dată în judecată după victoria de la Roland Garros: „Procesul a fost intentat”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
499416633909061
Stefana Dincă  •  19 Octombrie 2020, 18:56

*** O avea probe? Daca nu , sa plateasca amenzi ca se va linisti! Asta nu e ziarist! Este un parlit!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

3691295190903765
Costi Maris  •  18 Octombrie 2020, 12:25

Bine zis cap de plută, dacă nu te duce la analize și comentarii pertinente!

unulobisnuit
unulobisnuit  •  18 Octombrie 2020, 11:40

Banciu nostru ar fi mai înțelept dacă nu ar arunca cu vorbe. Anul trecut am văzut un documentar despre agenția care face controale antidoping și ce credeți? Unii dintre protagoniști erau tenismeni. Despre Nadal au spus că i-au făcut aprox. 50 de controale pe parcursul unui an,unele dintre acestea în propria casă.Au explicat de ex că într-o seară l-au anunțat că vin pt preluarea de probe sanguine,el era în casă din Mallorca însă ei au sosit la 07.00. E doar una din relatările despre cum se fac uneori controalele antidoping.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează