SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Rafa Nadal câștigă primul titlu al anului, la Acapulco! Se aprinde rivalitatea cu Djokovic

Rafa Nadal s-a impus la Acapulco. foto: Reuters
Rafa Nadal s-a impus la Acapulco. foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 01 martie 2020 12:34

Rafael Nadal (33 ani, 2 ATP) a câștigat primul său titlu din 2020, după ce s-a impus în finala turneului de la Acapulco (Mexic), în fața lui Taylor Fritz (22 ani, 35 ATP), scor 6-3, 6-2.

În 2005, Nadal a câștigat al treilea titlu al carierei sale la Acapulco, după ce l-a învins în finală pe spaniolul Albert Montanes (6-0, 6-1). Acesta a repetat performanța în 2013, câștigând pentru a doua oară la Acapulco, după ce a trecut în finală de un alt conațional, David Ferrer (6-0, 6-2). Astfel, victoria de duminică în fața lui Fritz reprezintă al treilea titlu obținut de Nadal la Openul mexican.

85 de titluria câștigat Nadal în cariera sa

„Nu aș putea să fiu mai fericit. Am jucat grozav în acest turneu, de la început până la sfârșit. Acapulco a fost primul mare titlu pe care l-am câștigat în cariera mea, așa că să mă aflu din nou în postura asta, 15 ani mai târziu, este incredibil. Nu le pot mulțumi destul oamenilor care mă fac să mă simt ca acasă de fiecare dată când sunt aici”, a declarat Nadal la finalul partidei. 

Djokovic rămâne lider

În ciuda victoriei de la Acapulco, Nadal nu se va apropia de sârbul Novak Djokovic (32 ani, 1 ATP) în clasamentul ATP. Grație victoriei lui Djokovic de la Dubai (6-3, 6-4 cu grecul Tsitsipas în finală), sârbul își va mări avansul în fruntea clasamentului ATP. Acesta va avea 10.200 puncte, comparativ cu cele 9.850 ale lui Nadal.

Însă rivalitatea celor doi nu se oprește aici. Rafa și Nole sunt foarte aproape în ceea ce privește numărul de titluri cucerite în carieră. Djokovic are 79 de titluri, cu 6 mai puțin decât omologul său spaniol. 

3 titluria câștigat Djokovic în 2020, Australian Open, Dubai și ATP Cup, alături de Serbia.

Citește și:

VIDEO Novak Djokovic pune monopol pe circuitul masculin! Al treilea titlul al anului, după o victorie categorică în fața lui Stefanos Tsitsipas

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează