SPORTURI  »  TENIS  »  ATP MADRID

Ce moment la Madrid! Și-a înfruntat idolul chiar în ziua în care a împlinit 18 ani » Pronosticul lui Nadal: „Va fi unul dintre cei mai buni din lume”

Rafael Nadal și Carlos Alcaraz vor lua parte la un meci de gală la Madrid
Rafael Nadal și Carlos Alcaraz vor lua parte la un meci de gală la Madrid

Articol de - Publicat miercuri, 05 mai 2021 14:00 / Actualizat miercuri, 05 mai 2021 21:15

Rafael Nadal și Carlos Alcaraz, duel între prezentul și viitorul tenisului spaniol, s-a încheiat cu victoria „Regelui Zgurii”, scor 6-1, 6-2, într-un meci de gală din turul secund al turneului Masters 1000 de la Madrid.

UPDATE: Nadal n-a stat la discuții cu Alcaraz, în ziua în care puștiul și-a aniversat majoratul. Cel mai bun jucător pe zgură din toate timpurile s-a impus rapid, în minimum de seturi, la capătul unei partide a cărei miză a părut să-l copleșească pe Alcaraz. La final, a avut loc un moment special. În uralele publicului, Feliciano Lopez, directorul turneului, i-a oferit un tort sărbătoritului. Nadal s-a fotografiat alături de cei doi, într-un moment pe care Alcaraz nu-l va uita prea curând.

Știrea inițială: Nadal vs Alcaraz, prezentul și viitorul tenisului din Spania

Născut în 2003, promițătorul Carlos Alcaraz (120 ATP) își trăiește visul. Astăzi, chiar în ziua în care a împlinit 18 ani, jucătorul antrenat de fostul lider mondial Juan Carlos Ferrero și-a înfruntat idolul, pe Rafa Nadal, pe arena „Manolo Santana” de la Madrid. 

Zilele trecute, Alcaraz a devenit, la 18 ani fără câteva zile, cel mai tânăr jucător care câștigă un meci pe tabloul principal de la Madrid. L-a învins fără drept de apel pe experimentatul Adrian Mannarino, 6-4, 6-0, câștigându-și dreptul de a-l înfrunta pe jucătorul său favorit din copilărie.

„Nu voi uita niciodată cadoul de a-l înfrunta pe Rafa chiar de ziua mea”, a spus, vizibil emoționat, Alcaraz.

Nadal: „Curând, Alcaraz va fi unul dintre cei mai buni jucători din lume”

Carlos Alcarez se antrenează la Academia lui Juan Carlos Ferrero, ba chiar e antrenat de câștigătorul de la Roland Garros din 2003. Aflat pe locul 310 în august 2020, Alcaraz a înregistrat un progres remarcabil în ultimele luni. A ajuns deja pe locul 120 în lume, salt de aproape 200 de locuri care i-a făcut pe specialiști să ridice din sprâncene. 

Parcursul lui Alcaraz i-a atras atenția inclusiv lui Nadal, adversarul său de azi: „Are deja un nivel impresionant. În curând, va fi unul dintre cei mai buni jucători ai lumii”, l-a descris Nadal, proaspăt revenit pe locul 2 în clasament. Rafa a adăugat: „Va fi o mare provocare să joc contra lui și sper că și pentru el e la fel”.

Ce moment la Madrid! Și-a înfruntat idolul chiar în ziua în care a împlinit 18 ani » Pronosticul lui Nadal: „Va fi unul dintre cei mai buni din lume”
Nadal și Alcaraz, în urmă cu mai mulți ani. Sursă foto: Instagram

Carlos Alcaraz: „Nici nu știu cum să descriu acest sentiment”

„Îl urmăresc foarte mult pe Rafa Nadal. Da, întotdeauna mi-am dorit să joc contra lui, să învăț de la el. Nici nu știu cum să descriu acest sentiment. E un vis devenit realitate! Îi știu cât de cât jocul, o să încerc să evoluez la cel mai bun nivel și vom vedea ce se va întâmpla”, a spus Alcaraz înainte de meci, potrivit tennis.com.

În luna februarie, Alcaraz și Nadal s-au antrenat împreună la Australian Open, un moment care i-a rămas bine fixat în minte tânărului iberic: „Rafa se antrenează cu foarte multă intensitate de fiecare dată, lovește mingea foarte tare. Încearcă să lovească din ce în ce mai tare fiecare minge. E concentrat de la prima și până la ultima lovitură. Într-adevăr, e un lucru pe care trebuie să-l aplic și eu”, a spus Alcaraz despre compatriotul său.

Bornele lui Carlos Alcaraz

  • După semifinala de la Marbella din acest an, a atins locul 118 în lume, devenind cel mai tânăr semifinalist din ATP de la Alexander Zverev în 2014 încoace;
  • În februarie 2020, când nici nu împlinise 17 ani, l-a învins pe Albert Ramos la Rio de Janeiro, chiar la debutul său în circuit. A devenit primul jucător născut în 2003 care câștigă un meci în ATP;
  • Cel mai tânăr câștigător de meci de categorie ATP 500, cel mai tânăr jucător care obține o victorie împotriva unui jucător din Top 50 (de la Gasquet în 2003 încoace) și cel mai tânăr jucător spaniol care câștigă un meci (de la Nadal în 2002 încoace);
  • A jucat pe tabloul principal de la Australian Open din 2021, unde a ajuns până în turul II. A devenit cel mai tânăr jucător care câștigă un meci pe tabloul unui Grand Slam din 2014 încoace, de la Thanasi Kokkinakis;
  • De la reluarea circuitului din 2020, a câștigat 3 turnee de categorie Challenger: Trieste, Barcelona și Alicante;
  • Sursă: atp.com

Revedere Carlos Moya - Juan Carlos Ferrero

Duelul de astăzi constituie și o revedere între Carlos Moya, antrenorul lui Nadal, și Juan Carlos Ferrero, omul care-l pregătește pe Alcaraz. Ambii au fost pe primul loc în lume și ambii s-au impus la un moment dat la Roland Garros. S-au înfruntat de 14 ori în circuit, cu Ferrero ieșind învingător de 8 ori, ultima oară chiar la Madrid, în 2007, când turneul se juca pe hard.

De altfel, Ferrero, Moya și Rafael Nadal au fost colegi în echipa de Cupa Davis a Spaniei în 2004, când ibericii s-au impus în finală în fața Statelor Unite. Nadal avea 18 ani pe atunci, iar Alcaraz doar un an și jumătate. 

Ce moment la Madrid! Și-a înfruntat idolul chiar în ziua în care a împlinit 18 ani » Pronosticul lui Nadal: „Va fi unul dintre cei mai buni din lume”
Juan Carlos Ferrero, Carlos Moya, Rafa Nadal, Tommy Robredo și căpitanul Jordi Arrese. FOTO: Guliver/Getty Images

Citește și alte știri din tenis: 

EXCLUSIV VIDEO Actorul care a urmărit-o live pe Simona Halep la Madrid, dezvăluiri pentru Gazetă: „Îți vine să intri pe teren!” + „Avem darul de a ne răzbuna pe sportivii care nu reușesc”

Simona Halep, răspunsuri pentru GSP după eliminarea de la Madrid: „Este apăsător, trebuie să mă aerisesc”

România va avea din nou un turneu WTA! Unde și când se va juca turneul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează