SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

RAFAEL NADAL // Continuă problemele! Decizie de ultim moment luată de Rafael Nadal: s-a retras de la primul turneu al anului

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 02 ianuarie 2019 12:43

Problemele mari cu accidentările par să continue pentru Rafael Nadal (2 ATP, 32 de ani) și în 2019. Ibericul a anunțat în această dimineață că s-a retras de la turneul de Brisbane, unde trebuia să debuteze joi contra francezului Jo-Wilfried Tsonga (33 de ani, 259 ATP). 

De data aceasta, Nadal e forțat să se retragă din cauza unei accidentări la coapsa stângă, problemă observată după ce a efectuat un RMN.

În ciuda retragerii de la Brisbane, Nadal e însă optimist că poate juca la Australian Open, primul turneu de Mare Șlem al anului, care începe pe 14 ianuarie.

"Am simțit puțină durere la piciorul stâng, așa că am efectuat un RMN care a scos în evdență o mică problemă la coapsa stângă. Am încercat să joc și mi-am dorit să joc, dar am luat această decizie după ce am vorbit cu doctorii mei.

Mă simt mai bine decât acum patru zile. Probabil voi fi la capacitate maximă în 5 zile, dar chiar cred că voi fi 100% pregătit pentru Melbourne", a spus spaniolul, potrivit site-ului oficial al ATP

Vinerea trecută, Nadal a disputat primul meci după 4 luni, în demonstrativul la Abu Dhabi, unde a pierdut în fața lui Kevin Anderson (32 de ani, 6 ATP), scor 6-4, 3-6, 4-6.

Până la meciul cu Anderson, Nadal disputase ultima partidă pe 10 septembrie, când s-a retras în semifinala de la US Open cu Juan Martin del Potro (5 ATP, 30 de ani) din cauza unei accidentări la genunchi. În următoarele luni, Nadal a avut dureri la mușchii abdominali, fiind supus inclusiv unei intervenții chirurgicale pentru unele probleme mai vechi de la gleznă.

Vez și: AUSTRALIAN OPEN 2019 // ȘOC în ATP! Un jucător uriaș și-a anunțat retragerea de la Australian Open

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează