SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIONILOR

Nadal îl învinge în trei seturi pe campionul en-titre și se califică în semifinale la Turneul Campionilor » Rafa, la două victorii de singurul titlu important care îi lipsește

Rafael Nadal. foto: Guliver/Getty Images +29   FOTO
Rafael Nadal. foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 20 noiembrie 2020 01:57 / Actualizat vineri, 20 noiembrie 2020 05:52

Rafael Nadal (34 de ani, 2 ATP) s-a calificat în semifinale la Turneul Campionilor de la Londra, după ce a câștigat meciul decisiv din grupă contra lui Stefanos Tsitsipas (22 de ani 7 ATP), scor 6-4, 4-6, 6-2.

  • Nadal, care nu s-a impus niciodată la Turneul Campionilor, s-a calificat în cea de-a șasea semifinală a carierei la Londra, unde va da peste rusul Daniil Medvedev (24 de ani, 4 ATP), pe care îl conduce cu 3-0 în raportul meciurilor directe. 
  • În cea de-a doua semifinală, Dominic Thiem (27 de ani, 3 ATP) îl va întâlni pe câștigătorul partidei dintre Novak Djokovic (33 de ani, 1 ATP) și Alexander Zverev (23 de ani, 6 ATP). Zverev și Djokovic se vor întâlni azi, de la ora 16:00, într-un meci decisiv al grupei „Tokyo 1970”.

După înfrângerea cu Dominic Thiem din meciul anterior, Nadal s-a văzut pus în situația de a juca un meci decisiv cu Stefanos Tsitsipas, campionul en-titre de la Turneul Campionilor. Miza? Cel de-al doilea loc în careul de ași, unde era deja calificat rusul Daniil Medvedev.

Rafa și-a respectat statutul de favorit în meciul cu Tsitsipas și l-a învins pe elen în trei seturi, primele două manșe fiind extrem de echilibrate. Nadal a jucat solid în primul set - nu a înfruntat nici măcar o minge de break - iar un game mai slab făcut de Tsitsipas la serviciu a fost de ajuns pentru ca ibericul să-și adjudece primul set. 

Deși Rafa a avut minge de break încă din startul setului secund, grecul a ridicat treptat nivelul jocului și a început să-l pună în dificultate pe Nadal cu jocul său extrem de agresiv. La 5-4 în favoarea sa, Tsitsipas a pus presiune pe serviciul lui Nadal, iar Rafa a clacat: a făcut dublă greșeală la mingea de set a elenului, iar meciul ajungea în setul decisiv. 

Rafael Nadal - Stefanos Tsitsipas. foto: Guliver/Getty Images
Rafael Nadal - Stefanos Tsitsipas. foto: Guliver/Getty Images
Rafael Nadal - Stefanos Tsitsipas. foto: Guliver/Getty Images
Rafael Nadal - Stefanos Tsitsipas. foto: Guliver/Getty Images
Rafael Nadal - Stefanos Tsitsipas. foto: Guliver/Getty Images
+25 FOTO
  • foto: Guliver/Getty Images

Nadal a dominat autoritar decisivul

Pierderea manșei secunde nu l-a demoralizat pe Nadal. La rândul său, numărul doi mondial a crescut considerabil nivelul jocului. A dominat majoritatea schimburilor de pe linia de fund și a avut nenumărate incursiuni inspirate la fileu, în fața cărora Tsitsipas nu a găsit răspunsuri. Nadal a câștigat de trei ori pe serviciul adversarului și s-a impus în final cu 6-2, victorie sinonimă cu accederea în semifinale.

32 de lovituri direct câștigătoareși doar 13 erori neforțate a avut Nadal în meciul cu Stefanos Tsitsipas. Grecul a greșit neforțat de 21 de ori și a avut 24 de „winners”

VIDEO Rezumatul meciului Nadal - Tsitsipas

Citește și alte știri din tenis:

Se despart după 7 ani » Horia Tecău nu va mai juca împreună cu Jean-Julien Rojer din 2021

Daniil Medvedev, fără greșeală în fața lui Novak Djokovic! Rusul, în semifinalele Turneului Campionilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  20 Noiembrie 2020, 07:25

Ar fi doar al doilea care ar reusi asa-zisul career super slam (cele 4 GS, titlul olimpic si ATP Final), dupa Andre Agassi. La fete doar Steffi si Serena il au. Ar fi o performanta deosebita, asa e.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează