SPORTURI  »  TENIS  »  COVID-19

Rafael Nadal intră în polemică și îi răspunde lui Novak Djokovic: „Va trebui să se vaccineze. Dacă ATP ne obligă, așa vom face”

Rafael Nadal și Novak Djokovic au opinii diferite pe tema COVID-19. Captură Tennis TV
Rafael Nadal și Novak Djokovic au opinii diferite pe tema COVID-19. Captură Tennis TV

Articol de GSP - Publicat joi, 07 mai 2020 21:08

Rafael Nadal (33 de ani, 2 ATP) se implică în dezbaterea lansată de Novak Djokovic (32 de ani, 1 ATP), care a afirmat recent că e gata să abandoneze tenisul dacă va fi obligat să se vaccineze împotriva COVID-19

Nadal, de 12 ori campion la Roland Garros, are o opinie care contrastează cu viziunea rivalului său: „Va trebui să se vaccineze dacă vrea să continue să joace tenis”.

„Nimeni nu poate fi forțat să facă ceva, fiecare are dreptul la liberă exprimare. Însă dacă faci parte dintr-o competiție trebuie să te supui regulilor impuse de cei responsabili. 

Dacă cei de la ATP ne vor obliga să ne vaccinăm, atunci așa vom face. Djokovic va tebui să se vaccineze dacă vrea să continue să joace tenis la un nivel înalt. Cu toții trebuie să facem asta, nu doar eu sau el. Dacă ATP ne impune să ne vaccinăm, atunci așa vom face. Regulile trebuie respectate”, s-a confesat Nadal publicației La Voz de Galicia.

Novak Djokovic: „Mă opun vaccinării”

Personal, mă opun vaccinării şi nu mi-aş dori să fiu obligat de cineva să mă vaccinez pentru a putea călători. Dar dacă va deveni obligatorie vaccinarea, va trebui să iau o decizie. Am propriile mele gânduri în legătură cu această problemă şi nu ştiu dacă acestea se vor schimba la un moment dat” - Novak Djokovic, pe 20 aprilie

Novak Djokovic, certat de un epidemiolog sârb

Comentariile lui Djokovic nu au rămas fără ecou în țara sa natală. Predrag Kon, epidemiolog care lucrează alături de guvernul sârb la combaterea virusului, a dezaprobat vorbele liderului mondial. 

„Ca unul dintre cei mai loiali suporteri ai săi mi-aș fi dorit să-l pot familiariza cu semnificația și imensa contribuție a imunizării la sănătatea populației. E târziu acum, a creat deja concepte eronate. Maestro, îți doresc tot binele din lume, dar ar trebui să eviți întrebările legate de vaccinare pentru că răspunsurile tale au un impact imens”, a scris Kon pe contul personal de Facebook.

VIDEO. Novak Djokovic i-a făcut o confesiune „ilegală” Mariei Sharapova

Citește și alte știri despre tenis:

EXCLUSIV O calitate rară arătată de Bianca Andreescu la 12 ani: „Nu prea vezi așa ceva la copii!”

SPECIAL GSP. Mituri și realități în tenis » De ce clachează jucătorii în momentele cheie? 3 exemple celebre, cu Simona Halep, Federer și Nadal în prim-plan

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
rapid_visiniu
rapid_visiniu  •  18 Mai 2020, 14:26

Novak are dreptate!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează