SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

RAFAEL NADAL - JAMES DUCKWORTH // FOTO S-a întors! Victorie solidă pentru Rafael Nadal la primul meci după pauza de 4 luni » Cu cine joacă în turul II la Australian Open

Rafael Nadal s-a calificat fără emoții în turul II de la Australian Open // FOTO: Reuters +19   FOTO
Rafael Nadal s-a calificat fără emoții în turul II de la Australian Open // FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 14 ianuarie 2019 06:00

RAFAEL NADAL LA AUSTRALIAN OPEN // Absent din circuit în ultimele 4 luni din cauza mai multor accidentări, Rafael Nadal (31 de ani, 2 ATP) a revenit cu succes pe teren.

Spaniolul s-a calificat în turul secund la Australian Open după o victorie solidă reușită în primul tur în fața australianului James Duckworth (26 de ani, 237 ATP), scor 6-4, 6-3, 7-5, după două ore și 17 minute de joc. 

Vezi AICI FOTO de la meci!

Favoritul #2 la Melbourne, Nadal nu a arătat prea multe semne de slăbiciune, deși nu mai jucase într-un meci oficial din septembrie. Deși mulți puneau sub semnul întrebării starea sa fizică, Nadal a spulberat orice dubiu la meciul său de debut de la Australian Open. Rafa a jucat foarte bine în momentele importante ale partidei, a servit solid și a reușit câteva puncte sclipitoare atât cu forehand-ul, cât și cu backhand-ul. 

Extrem de încrezător, spaniolul a făcut break încă din game-ul inaugural, menținându-și avantajul până la finalul setului câștigat cu 6-4.

Jocul fostului lider mondial s-a scurtcircuitat o singură dată, la începutul setului secund, când Duckworth s-a distanțat la 2-0. Nadal a rămas însă calm și a revenit în joc, câștigând 6 dintre următoarele 7 game-uri. Elevul lui Carlos Moya s-a impus cu 6-3 în setul secund, după 43 de minute.

Setul trei a fost cel mai echilibrat al partidei, iar ambii jucători au etalat momente de joc sclipitor. Rafael Nadal a servit pentru meci la 5-4, însă Duckworth a făcut break și a trimis manșa în prelungiri. Nadal nu a mai stat prea mult pe gânduri, a forțat și a închis meciul, adjudecându-și setul trei cu 7-5.

„Nu e ușor să revii după atâtea luni pe teren, mai ales împotriva unui jucător care joacă atât de agresiv fiecare minge, așa cum a făcut-o adversarul meu. Sunt foarte fericit să avansez în turul secund, e greu să revin după accidentare.

Am fost trist că nu am putut juca la Brisbane, dar doctorii m-au sfătuit să nu joc acolo. Încerc să devin din ce în ce mai bun de la meci la meci, am avut o săptămână de antrenamente foarte pozitive și sunt mulțumit”, a mărturisit Rafa Nadal, la interviul acordat la finalul partidei. 

În turul secund, spaniolul va juca împotriva australianului Matthew Ebden (48 ATP), care l-a învins pe neamțul Jan-Lennard Struff (51 ATP), scor 1-6, 6-4, 6-3, 6-4.).

Vezi și: Victorie fulgerătoare pentru Maria Sharapova în primul tur de la Australian Open » Nu a pierdut niciun game și transmite un mesaj categoric: „Nu vreau să las locul celor tinere!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează