SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

VIDEO+FOTO Cel mai vârstnic jucător activ l-a provocat pe Nadal » La 97 de ani, un ucrainean a făcut senzație la academia spaniolului

Rafael Nadal, alături de Leonid Stanislavskyi / Sursă foto: Rafael Nadal Academy +8   FOTO
Rafael Nadal, alături de Leonid Stanislavskyi / Sursă foto: Rafael Nadal Academy

Articol de GSP - Publicat duminica, 31 octombrie 2021 14:42 / Actualizat duminica, 31 octombrie 2021 14:43

Rafael Nadal (35 de ani, 5 ATP) i-a făcut un cadou de neuitat ucraineanului Leonid Stanislavskyi (97 de ani), cel despre care se spune că e cel mai vârstnic jucător de tenis în activitate. 

Marele campion spaniol a schimbat câteva mingi cu Stanislavskyi, cel care, la 97 de ani, și-a împlinit visul de a împărți același teren cu idolul său. Momentele inedite s-au petrecut la finalul acestei săptămâni, la academia lui Rafa din Manacor.

La 97 de ani, Leonid Stanislavskyi este cel mai vârstnic jucător de tenis în activitate. În clasamentul ITF al jucătorilor din categoria 90+, ucraineanul se află pe locul 31. Acesta a dorit cu orice preț să se antreneze alături de Nadal, iar ibericul l-a găzduit la academia sa.

Stanislavskyi a profitat din plin de șederea în Spania. După „meciul” cu Nadal, a mers să viziteze muzeul acestuia, amplasat în incinta academiei.

Sursă foto: Twitter @Rafael Nadal Academy
Sursă foto: Twitter @Rafael Nadal Academy
Sursă foto: Twitter @Rafael Nadal Academy
Sursă foto: Twitter @Rafael Nadal Academy
Sursă foto: Twitter @Rafael Nadal Academy
+4 FOTO
  • Sursă foto: Twitter @Rafael Nadal Academy

Rafael Nadal și durerea care nu-i dă pace 

Rafael Nadal, 35 de ani, are din nou parte de un sezon complicat de accidentări. Spaniolul a revenit pe teren în luna iulie, la Washington, după ce nu mai evoluase de la Roland Garros. El a fost învins în turul al doilea la turneul american și apoi s-a retras de la următoarele competiții. 

Accidentarea la piciorul stâng nu-i dă pace spaniolului, care a luat decizia de a-și lua o pauză mai lungă pentru a găsi alte metode de tratament. Nadal suferă de sindromul Muller-Weiss. Nadal suferă, încă din adolescență, de o boală congenitală la scafoidul tarsian. De o săptămână, Rafa a revenit la antrenamente și speră că 2022 va fi un an mult mai bun pentru el. 

Motivul? O problemă la piciorul stâng, aceeași care l-a împiedicat să ia startul la Wimbledon și la Jocurile Olimpice și de care suferă din 2005. „Trebuie să văd cum voi scăpa de aceste dureri pentru a continua să mă bucur de tenis", a spus Nadal într-o conferință de presă. În 2021, ibericul a participat la doar șapte turnee, cucerind titlurile la Barcelona și la Roma.

Citește și alte știri din tenis:

Anett Kontaveit și miza uriașă din finala cu Simona Halep: „Am venit la Cluj cu un singur obiectiv în minte!”

VIDEO Emma Răducanu, surprinsă de organizatorii de la Transylvania Open: „Dumnezeule, de unde le aveți?”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează