SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2020

Rafael Nadal, OUT de la Australian Open, scos de Dominic Thiem!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 29 ianuarie 2020 15:04

Rafael Nadal (1 ATP, 33 de ani) a fost eliminat în sferturile de la Australian Open 2020 de austriacul Dominic Thiem (5 ATP, 26 de ani), scor 6-7, 6-7, 6-4, 6-7, după un meci de 4 ore.  Thiem va juca în semifinală cu Alexander Zverev.

Finalist anul trecut, Nadal a fost învins după după o partidă dramatică, în care Thiem a prestat un joc senzațional. Austriacul a servit excelent, s-a deplasat perfect în teren și a trimis lovituri uluitoare cu backhand-ul. 

În primul set, Nadal a avut 5-3 și a servit pentru a câștigat setul, dar Thiem a reușit să facă break-ul. Setul a ajuns în tie-break, unde austriacul a dominat schimburile și și-a adjudecat setul. Setul doi a avut o desfășurare aproape la fel. Nadal a condus cu 4-2, dar Thiem a revenit încă o dată. Setul s-a decis din nou în tie-break. La fel ca prima dată, tot Thiem a dominat jocul în tie-break și și-a mărit avantajul la 2-0 la seturi. 
 

+3 FOTO

Rafael Nadal, aproape de revenire 

Setul trei a fost din nou echilibrat. Cei doi jucători au mers cap la cap până la scorul de 4-4. Nadal a forțat, iar la 5-4 a făcut break-ul decisiv. În setul patru, după ce Nadal a rata trei mingi de break, la 1-1, Thiem a forțat și a făcut break. Austriacul s-a menținut în avantaj, iar la 5-4 a servit pentru câștigarea meciului.  Nadal n-a renunțat la luptă și a profitat de greșelile lui Thiem, reușind să trimită meciul în tie-break. 

VIDEO Muguruza a rămas mască după o întrebare primită la conferința de presă: „E cam dur!”

Dramatism în tie-break: Dominic Thiem suprem!

În tie-break, din nou Thiem a început mai bine. A condus cu 4-2 și a avut două mingi de meci, ratate după greșeli incredibile. În finalul tie-break-ului, la a treia minge de meci a lui Thiem, Nadal a greșit și a trimis mingea în fileu. 

Thiem a obținut a 5-a victorie în fața lui Nadal și prima la un turneu de Grand Slam.

MATCH PREVIEW SIMONA HALEP - GARBINE MUGURUZA

Cum arată semifinalele de la Australian Open 2020

  • Novak Djokovic - Roger Federer
  • Alexander Zverev - Dominic Thiem

Citește și:

5 informații-cheie despre Simona Halep - Garbine Muguruza, semifinala incendiară de la Australian Open » De la secretul pe retur și până la „vocile” vitale din vestiar

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
parpalache
parpalache  •  29 Ianuarie 2020, 20:04

Cand servea Thiem practic mingea nu mai sarea!Dar Nadal a pierdut pe mana lui!In primul set servea pentru castigarea setului-avea 5-3-dar nu i-a intrat deloc primul serviciu!Iar in setul 4, nu a profitat de faptul ca Thiem-totusi tanar-a ratat cateva mingi din cauza tensiunii!

883758598355956
Adrian Fulgos  •  29 Ianuarie 2020, 16:53

Se pare ca Djokovic n-are rival.

adi_stelistul
adi_stelistul  •  29 Ianuarie 2020, 16:12
Postat de 21lva pe 29 Ianuarie 2020, 15:30

Cu un procentaj de 59 la primul serviciu, chiar putem spune că a servit excelent?

Mai mult decat procentul de servicii puse in teren conteaza cele castigate. De pilda, la procentajul primului serviciu, anul trecut in circuitul WTA pe locul 2 s-a aflat Alexandra Cadantu, 80%, pe 3, Monica Niculescu, 78.8%, si pe 20, Irina Bara. Si totusi niciuna nu are vreun serviciu grozav. Dar servesc corect, in teren, insa usor de returnat. Ca dovada, cifrele lor la puncte si game-uri castigate pe serviciu sunt slabe (Bara are 42% procent la game-uri pe tot anul). De altfel singura jucatoare din top 100 WTA in 2019 care apare in primele 20 in clasamentul procentajelor la primul serviciu e Madison Brengle, locul 95. Celelalte sunt dinafara top 100, inclusiv de pe locul 670 (o chinezoaica de care n-am auzit, Yang Zhaoxuan). Ma rog, ideea asta: un serviciu precis nu inseamna obligatoriu un serviciu bun.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close