SPORTURI  »  TENIS  »  REVENIRE

Rafael Nadal, primele antrenamente în Australia » Djokovic: „Nu revine ca să joace la nivel mediu, vrea să câștige titluri”

Rafael Nadal și antrenorul său, Carlos Moya Foto Brisbane Tennis
Rafael Nadal și antrenorul său, Carlos Moya Foto Brisbane Tennis

Articol de - Publicat joi, 28 decembrie 2023 19:45 / Actualizat joi, 28 decembrie 2023 21:13

Fostul lider mondial Rafael Nadal, 37 de ani, a ajuns la Antipozi și s-a antrenat, urmând să participe în primul său turneu oficial, cel de la Brisbane, după aproape un an

Rafael Nadal, aflat acum pe locul 672 ATP, a ajuns în Australia, la Brisbane, pregătit să revină în tenisul competițional după o absență de aproape un an cauzată de accidentarea la mușchiul psoas.

A făcut primul antrenament împreună cu Holger Rune, declarând înainte pentru site-ul turnelui că „sunt fericit că mă aflu din nou în circuit și în special aici, la Brisbane, după câțiva ani”. Din 2017, mai exact, când se oprea în „sferturi”.

Întoarcerea în circuit a spaniolului este privită cu interes de adversari.

Novak Djokovic: „Mă aștept să joace la cel mai înalt nivel”

„Sincer, întotdeauna mă aștept din partea lui să joace la cel mai înalt nivel. De multe ori lumea l-a declarat terminat, și cu mine s-a întâmplat la fel, dar le-am demonstrat că se înșală”, a spus Novak Djokovic, citat de AFP.

„Nu este genul de jucător care să revină în circuit doar pentru a juca, să spunem, la nivel mediu, câteva meciuri. Vrea să câștige titluri, să fie cel mai bun.

De aceea și este cine e – o legendă a sportului nostru. Sunt sigur să antrenamentele, toată pregătirea lui au fost făcute cu intenția de a câștiga un turneu de Grand Slam”, a afirmat liderul ATP.

La rândul său, Carlos Alcaraz, numărul 2 mondial, a spus despre compatriotul său că este la 100%. „Am văzut video-uri cu el la antrenamente, în plus am vorbit cu alți jucători care s-au antrenat cu Rafa în ultimele săptămâni. Toți sunt siguri că va reveni la un nivel bun. Nivelul lui de top”, a adăugat campionul de la Wimbledon 2023.

Jaume Munar și Martin Landaluce sunt între cei care au bătut mingea cu Nadal recent și au confirmat pentru televiziunea națională TVE că li s-a părut pregătit și în formă.

Daniil Medvedev: „E foarte dificil să-l învingi”

Daniil Medvedev a opinat și el despre revenirea celui care l-a învins de două ori, în mod dramatic, în finale de Mare Șlem, la US Open 2019 și Australian Open 2022.

„Se întâmplă ceva similar cu ceea ce apare în cazul lui Novak: în fiecare sezon în care joacă va câștiga multe meciuri și va pierde foarte puține. E foarte dificil să-l învingi, eu am avut mai puțin succes în fața lui decât contra lui Djokovic”, a spus rusul în acastul Talk, Sport & Business.

Au fost partide foarte strânse, în care am simțit că pot câștiga, dar s-a impus el până la urmă. Dacă mă voi înfrunta cu el, va fi o mare provocare. Nu știm exact în ce formă este acum, dar din imaginile pe care le-am văzut pare că se descurcă grozav”, a încheiat numărul 3 mondial.

Rafa va juca la Brisbane cu un wildcard oferit de organizatori și nu va fi cap de serie pe un tablou pentru prima dată din ianuarie 2005 încoace, de la Auckland.

Vineri el va avea o întâlnire cu fanii la Queen Street Mall, alături de directorul turneului, Cameron Pearson, în cadrul căreia va răspunde la întrebări și va semna autografe.

Meciurile de pe tabloul principal vor începe în 31 decembrie.

Primele antrenamente ale lui Rafael Nadal în Australia

Citește și: 

Iga Swiatek într-o ipostază inedită în Australia » A luat lecții de surf înainte de startul primei competiții a sezonului
UNITED CUP
Iga Swiatek într-o ipostază inedită în Australia » A luat lecții de surf înainte de startul primei competiții a sezonului
Novak Djokovic și Simone Biles au fost declarați „campionii campionilor” în 2023 de către prestigiosul ziar francez L’Equipe
IERARHII 2023
Novak Djokovic și Simone Biles au fost declarați „campionii campionilor” în 2023 de către prestigiosul ziar francez L’Equipe

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează