SPORTURI  »  TENIS  »  ATP ROMA

Ratează Roland Garros? Continuă calvarul: Rafael Nadal s-a retras și de la Roma!

Rafael Nadal / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Rafael Nadal / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 05 mai 2023 18:35 / Actualizat vineri, 05 mai 2023 19:14

Rafael Nadal a anunțat, vineri după-amiaza, că nu va fi prezent nici la Mastersul de la Roma, care începe săptămâna viitoare. E cea de-a patra competiție pe zgură pe care ibericul o ratează în această primăvară, după Monte Carlo, Barcelona și Madrid. Prezența la Roland Garros e și ea sub semnul incertitudinii. 

Sezonul lui Rafael Nadal tinde să se tranforme într-un adevărat coșmar. Din cauza accidentării la șold suferite la Australian Open, ibericul a ratat toate turneele la care plănuia să participe, inclusiv turneele pe zgură, segmentul său favorit din calendar. Vineri, marele campion spaniol și-a anunțat retragerea și de la „Foro Italico”, acolo unde s-a impus de 10 ori, record absolut.

Conform informațiilor furnizate de presa din Spania, ibericul era decis să participe la Roma. A efectuat vineri un ultim consult medical, iar rezultatele nu l-au satisfăcut pe deplin, luând astfel decizia de a-și anunța retragerea de la turneul din capitala Italiei. 

Rafael Nadal s-a retras și de la Roma!

„Îmi pare rău să vă anunț că nu voi putea fi la Roma. Știți cu toții cât de mult mă doare să ratez încă unul dintre turneele care mi-au marcat cariera. 

În ciuda faptului că am observat o îmbunătățire în ultimele zile, au trecut multe luni de când nu m-am mai putut antrena la un nivel înalt și procesul de readaptare are etapele sale. Nu am de ales decât să le accept și să continui să lucrez”, a transmis Rafa.

Rămâne de văzut dacă Rafael Nadal va putea evolua la Roland Garros, turneu care începe pe 29 mai și la care e campion en-titre. Dacă va ajunge, totuși, la Paris, pregătirea acestuia va fi inexistentă: ibericul are doar două meciuri în 2023, ambele jucate în Australia, în urmă cu cinci luni. Dacă va fi prezent la Roland Garros, ar fi prima oară în carieră când ibericul ia startul la Roland Garros fără să fi jucat vreun meci pe zgură în prealabil. 

Accidentarea lui Nadal e complicată

În meciul din turul II de la Australian Open, campionul din Manacor a suferit o leziune de gradul doi la mușchiul iliopsoas de la șold. Inițial, acesta estima o perioadă de recuperare cuprinspă între șase și opt săptămâni, însă au trecut deja mai bine de trei luni fără ca Nadal să poată reveni în circuit.

Ce turnee a ratat Nadal în 2023: Dubai, Doha, Indian Wells, Miami, Monte Carlo, Barcelona, Madrid, Roma.

Infografic realizat de cotidianul Marca: toate leziunile suferite de Nadal de-a lungul timpului:

Ratează Roland Garros? Continuă calvarul: Rafael Nadal s-a retras și de la Roma!

Rafael Nadal a ieșit din Top 10 ATP

Fiindcă n-a mai putut juca, Nadal a ieșit din Top 10 pentru prima oară din 2005 încoace! Ibericul se află în acest moment pe locul 14, iar căderea din clasament s-ar putea accentua în cazul în care nu va participa nici la Roland Garros. Rafa e campion en-titre la Paris și are de apărat 2.000 de puncte în turneul pe care l-a câștigat de 14 ori în carieră, alt record uluitor.

Citește și alte știri din tenis: 

Emma Răducanu, operată » Va rata Roland Garros și Wimbledon: „Am încercat să țin durerea sub control”

Sorana Cîrstea, încă un pas ferm la Reus » S-a calificat în semifinale după victoria cu Caty McNally

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează