SPORTURI  »  TENIS  »  ATP LONDRA

Rafael Nadal și un alt jucător de top s-au retras de la Turneul Campionilor » Ibericul e nevoit să se opereze!

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 05 noiembrie 2018 17:42

Rafael Nadal, 32 de ani, 2 ATP, a anunțat în această seară că se retrage de la Turneul Campionilor de la Londra, competiție care se desfășoară în perioada 11-18 noiembrie.

Ibericul nu s-a recuperat complet de pe urma accidentării abdominale suferite la Paris și, în plus, trebuie să se opereze la gleznă din cauza unor probleme mai vechi.

Mesajul complet al lui Nadal pe facebook:

"Salutare tuturor: Vă scriu aceste cuvinte ca de final de sezon.
A fost un an complicat, foarte bun la nivel sportiv când am putut juca și foarte greu când a fost vorba de accidentări. Am făcut tot posibillul pentru a fi bine pe final de sezon, atât pentru Paris, cât și pentru Londra, abia așteptam să joc.

Din păcate, am avut acea problemă la mușchii abdominali la Paris săptămâna trecută și, în afară de asta, am și o accidentare la gleznă, la articulație, va trebui să mă operez azi. Am detectat-o de mai multă vreme și mi-a creat probleme din când în când. Având în vedere problemele musculare la abdomen, oricum nu puteam juca la Londra, așa că profit de moment pentru a face această intervenție și a evita probleme viitoare. Astfel, sper să fiu în formă pentru anul viitor. Vă mulțumesc tuturor pentru sprijin".

Locul lui Nadal la Londra va fi luat de americanul John Isner, 33 de ani, ocupantul locului 10 în clasament.

S-a retras și Del Potro

Tot azi, Juan Martin del Potro, 30 de ani, a anunțat că nu va participa nici el la Turneul Campionilor. Accidentarea suferită în urmă cu o lună la Londra nu îi permite argentinianului care se află în prezent pe locul 4 în clasamentul ATP.

"E frustrant să nu pot să concurez la Londra. E un turneu foarte special și am făcut tot ce era posibil pentru ca genunchiul meu să fie bine. Recuperarea decurge bine, dar am nevoie de mai mult timp. E foarte dezamăgitor pentru mine, dar am avut un sezon foarte bun", a declarat Del Potro, finalist la US Open și câștigător la Indian Wells, potrivit BBC. 

Del Potro va fi înlocuit de japonezul Kei Nishikori, 28 de ani, locul 9 ATP. 

Vezi și: Marius Copil, cea mai bună clasare din carieră! Este la un pas de Top 50 + schimbare la vârful clasamentului

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
satyricon
satyricon  •  06 Noiembrie 2018, 01:15

Ma intreb daca spaniolii il injura pe Nadal ca se da lovit, asa cum fac romanii nostri la adresa Simonei?!

iopanet
iopanet  •  05 Noiembrie 2018, 20:08
Postat de Ion Popescu pe 05 Noiembrie 2018, 18:38

Tenisul de performanta face victime ! Iata ca cei mai buni tenismeni din lume Nadal si Simona Halep nu au putut sa participe la Turneul Campionilor din cauza accidentarilor.

Ai noroc ca un articol despre Nadal nu este citit decat de cei apreciem tenisul. Daca aparea numele Simonei in titlu, il deschideau toti descreieratii si te "apostrofau" (ca sa ma exprim frumos) pentru ca o consideri cea mai buna... :-) Lasand gluma la o parte, da, tenisul de performanta face victime si, in general, orice sport de performanta are si o "parte intunecata".

347655969058390
Ion Popescu  •  05 Noiembrie 2018, 18:38

Tenisul de performanta face victime ! Iata ca cei mai buni tenismeni din lume Nadal si Simona Halep nu au putut sa participe la Turneul Campionilor din cauza accidentarilor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează