SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA SYDNEY

Rămîn cu finala » Tecău şi Mirnîi au pierdut finala de la Sydney în faţa gemenilor Bryan cu un dublu 4-6

Secvenţă din finală, cu Tecău aşteptînd să finalizeze la fileu sub privirile lui Mirnîi // Foto: Guliver/GettyImages +1   FOTO
Secvenţă din finală, cu Tecău aşteptînd să finalizeze la fileu sub privirile lui Mirnîi // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 13 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 12 ianuarie 2013 21:17

La primul turneu jucat împreună, dublul româno-bielorus a ajuns la doar cîteva degete de trofeul pus în joc la turneul ATP 250.

Nu degeaba sînt fraţii Bryan numărul unu în lume. De multe ori, ei scot ce e mai bun din fundul cufărului în momentele în care chiar e nevoie de aşa ceva.

La începutul săptămînii, au salvat mingi de meci pentru a trece de primul tur, ieri au ridicat trofeul deasupra capului. Al 83-lea din cariera lor comună. În finală, au dat piept cu echipa nou formată a lui Horia Tecău şi Max Mirnîi, care, la întîiul turneu împreună, a ajuns departe.

Ultimul act a durat o oră şi 7 minute, un timp deloc neobişnuit pentru stilul de joc al ambelor cupluri, care servesc bine şi apoi se grăbesc spre fileu, pentru finalizări iuţi. Americanii au reuşit exact cît le-a trebuit: un break pe set. La procentaje de frecvenţă a serviciului asemănătoare, 54% Bryan-ii, 56 adversarii lor, gemenii au avut eficienţă mult mai bună. Şi acolo s-a făcut diferenţa.

"O echipă formidabilă"
Începutul parteneriatului dintre Tecău şi Mirnîi e însă unul promiţător. Finala de la Sydney deschide un foarte probabil viitor trandafiriu împreună. "Meciul a fost foarte strîns", a spus Bob Bryan pe site-ul oficial al ATP. "Horia şi Max au arătat săptămîna aceasta că vor fi o echipă formidabilă. Sperăm să avem ocazia să jucăm contra lor multe meciuri mari în anii următori".

Pentru Horia, aceasta a fost a 25-a finală de dublu a carierei, el avînd 13 titluri cucerite, majoritatea alături de partenerul din ultimii 3 ani, Robert Lindstedt. Actualul său coleg, experimentatul Mirnîi, a disputat ieri a 85-a finală, a 40-a pierdută. De luni, ei îşi vor îndrepta atenţia spre Australian Open, primul concurs de Mare Şlem la care vor lua parte în această formulă. Tabloul de dublu va fi făcut public la începutul săptămînii.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează