SPORTURI  »  TENIS  »  MARKETING

Rămîne rege » Roger Federer a fost declarat ”Sportivul cel mai marketabil al anului”

Articol de - Publicat sambata, 25 iulie 2015 00:00

London School of Marketing a realizat un studiu pe această temă, în Top 20 aflîndu-se 7 jucători de tenis, 4 baschetbaliști, 3 golferi, 3 fotbaliști, un boxer, un atlet și un jucător de cricket. Și doar două femei, Maria Șarapova și Serena Williams

Dacă ești o firmă importantă și cauți un sportiv la fel de proeminent care să te reprezinte, la cine te oprești? Variantele de răspuns sînt nenumărate, însă un studiu realizat recent de London School of Marketing arată că pe primul loc în clasamentul "marketabilității" se află Roger Federer. Cel care în urmă cu 10 zile disputa a 10-a sa finală la Wimbledon și care pe 8 august la împlini 34 de ani. Top 3 al ierarhiei este ocupat de sportivi maturi, elvețianul fiind urmat de doi jucători de golf, amicul său Tiger Woods și Phil Mickelson. "În ciuda faptului că au trecut de vîrful lor fizic, ei continuă să fie regi", a explicat Jacques de Cock, purtătorul de cuvînt al London School of Marketing.

Studiul a calculat valoarea de piață a fiecărui sportiv, cît de puternic e brandul pe care îl reprezintă, și pentru asta a luat în discuție veniturile din contractele publicitare, dar și vizibilitatea în social media. Federer are acorduri de durată cu Nike, Wilson, Rolex, Mercedes-Benz și Credit Suisse, între altele, el fiind plasat pe locul 5 în clasamentul celor mai bine plătiți sportivi, întocmit de Forbes. Anul trecut, a cîștigat 67 de milioane de dolari, dintre care 9 din tenis și 58 din publicitate.

"Roger e autentic, onest și cu picioarele pe pămînt. Dă din timpul lui în mod generos partenerilor și fundațiilor. Companiile caută modele, iar el e unul dintre ele", a spus Tony Godsick, fostul agent al lui Federer, acum partener de afaceri în compania TEAM8, pe care au deschis-o împreună.

În clasamentul London School of Marketing se regăsesc 7 jucători de tenis, 4 baschetbaliști, 3 golferi, 3 fotbaliști, un boxer, un atlet și un jucător de cricket. Și doar două femei, ambele venind tot din tenis, Maria Șarapova și Serena Williams.

TOP 20

1. Roger Federer (tenis)
2. Tiger Woods (golf)
3. Phil Mickelson (golf)
4. LeBron James (baschet)
5. Kevin Durant (baschet)
6. Rory McIlroy (golf)
7. Novak Djokovici (tenis)
8. Rafael Nadal (tenis)
9. Mahendra Singh Dhoni (cricket)
10. Cristiano Ronaldo (fotbal)
11. Kobe Bryant (baschet)
12. Maria Şarapova (tenis)
13. Lionel Messi (fotbal)
14. Usain Bolt (atletism)
15. Neymar (fotbal)
16. Andy Murray (tenis)
17. Kei Nishikori (tenis)
18. Derrick Rose (baschet)
19. Floyd Mayweather (box)
20. Serena Williams (tenis)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
danp68
danp68  •  28 Iulie 2015, 18:37

marketabil!!!! bleaaaahhhh

Vezi toate comentariile (1)
Comentează