SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

UPDATE / OFICIAL Rușii și bielorușii au fost interziși la Wimbledon! » Reacția Kremlinului cu puțin timp înainte ca interdicția să intre în vigoare

Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului
Foto: Imago
Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 aprilie 2022 17:39 / Actualizat miercuri, 20 aprilie 2022 19:25

Organizatorii turneului de la Wimbledon au anunțat oficial în această seară că sportivii ruși și bieloruși au primit interdicția de participa la turneul de Grand Slam din Marea Britanie din acest an (27 iunie - 10 iulie), în urma războiului declanșat de Rusia asupra Ucrainei!

UPDATE 18:15 » OFICIAL. Sportivii ruși și bieloruși, interziși la Wimbledon!

La câteva ore după ce presa internațională dezvăluia că organizatorii turneului de la Wimbledon se gândesc serios să nu îi lase pe sportivii din Rusia și Belarus să participe la turneul programat în perioada 27 iunie - 10 iulie, a venit și confirmarea oficială, cei de la All England Club emițând un comunicat oficial cu privire la decizia lor.

În numele All England Club și al Comitetului de conducere al Wimbledon, dorim să ne exprimăm sprijinul nostru continuu pentru toți cei afectați de conflictul din Ucraina în aceste momente șocante și dureroase. 

Împărtășim condamnarea universală a acțiunilor ilegale ale Rusiei și am analizat cu atenție situația în contextul îndatoririlor noastre față de jucători, față de comunitatea noastră și față de publicul larg din Marea Britanie, în calitate de instituție sportivă britanică. 

De asemenea, am luat în considerare orientările stabilite de guvernul britanic în special în legătură cu organismele și evenimentele sportive. 

Având în vedere profilul Wimbledon în Regatul Unit și în întreaga lume, este responsabilitatea noastră să ne jucăm rolul în eforturile ample ale guvernului, industriei, instituțiilor sportive și creative de a limita influența globală a Rusiei prin cele mai puternice mijloace posibile.

În circumstanțele unei astfel de agresiuni militare nejustificate și fără precedent, ar fi inacceptabil ca regimul rus să obțină vreun beneficiu de pe urma implicării jucătorilor ruși sau belaruși în cadrul turneului.

Cu profund regret, vă anunțăm că jucătorii din Rusia și Belarus nu vor primi drept de joc la ediția din acest an. 

„Admitem că este o decizie greu de luat și că vor fi persoane care suferă din cauza acțiunilor liderului regimului din Rusia. Am analizat foarte atent alternativele avute, astfel încât să respectăm recomandările Guvernului britanic. Importanța și tradiția turneului ne ne permit să promovăm sub niciun mod acțiunile conducătorilor ruși”, a comentat Ian Hewitt, directorul turneului
- comunicat oficial Wimbledon

Nume importante interzise la Wimbledon

Daniil Medvedev (2 ATP) nu va putea continua cursa pentru detronarea lui Novak Djokovic. Rusia mai are un jucător în top 10 mondial, pe Andrey Rublev (8 ATP). Karen Khachanov (26 ATP) și Aslan Karatsev (33 ATP) ar fi fost și ei prezenți pe tabloul principal.

În tenisul feminin, decizia are urmări și mai mari. Nu mai puțin de 9 jucătoare din Rusia aveau clasamentul necesar pentru a lua startul pe tabloul principal al competiției londoneze.

Și Belarusul ar fi avut 3 reprezentante cu pretenții, pe Aryna Sabalenka (6 WTA), Victoria Azarenka (17 WTA) și Aliaksandra Sasnovich (49 WTA).

Reacția Kremlinului înaintea intrării în vigoare a interdicției:

Înainte ca Wimbledon să comunice oficial că rușii și bielorușii sunt interziși de la turneu, oficialitățile de la Kremlin au caracterizat drept „inadmisibilă” inițiativa organizatorilor de la All England Club.

„Este inadmisibil să transformăm din nou sportivii în ostatici ai intrigilor politice și ai prejudecăților, ai acțiunilor ostile față de țara noastră”, a declarat Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Wimbledon ia în calcul interzicerea sportivilor ruși

Deși cele trei circuite principale din tenis: ATP, WTA şi ITF au permis sportivilor ruşi să continue să joace atât timp cât concurează sub steag neutru şi fără imn, organizatorii de la Wimbledon se gândesc serios să îl interzică pe Medvedev și pe ceilalți jucători ruși din cele două circuite.

Față de celelalte turnee din circuit, All England Club are un statut aparte, fiind un turneu independent. Acest lucru le dă ocazia organizatorilor de a interzice participarea sportivilor ruși fără a risca să fie acuzați de discriminare și să fie dați în judecată.

„Cluburile membre private au mai multă libertate în privinţa cui să permită sau nu accesul, astfel încât să nu fie supuse aceloraşi legi de discriminare ca celelalte turnee.

Cei care se află la conducerea circuitului profesionist au libertatea de a interzice jucători dacă aceştia au fost găsiţi de aranjare de meciuri sau de dopaj, dar trebuie să demonstreze că această acţiune este rezonabilă.

În acest caz, jucătorii ruşi ar putea depune plângere că sunt împiedicaţi să îşi câştige existenţa. Totuşi, turneul de la Wimbledon are un alt statut şi regulile sunt diferite”, a declarat un purtător de cuvânt al All England Club pentru sursa citată.

Citește alte știri din tenis: 

Novak Djokovic, furios în timpul unui antrenament » A țipat la colaboratori: „Spune-mi ce să fac!”
ATP
Novak Djokovic, furios în timpul unui antrenament » A țipat la colaboratori: „Spune-mi ce să fac!”
Ea e noua „regină a frumuseții” din tenis! Imagini tari cu jucătoarea comparată cu Sharapova + De ce vrea s-o întâlnească pe Halep
WTA
Ea e noua „regină a frumuseții” din tenis! Imagini tari cu jucătoarea comparată cu Sharapova + De ce vrea s-o întâlnească pe Halep

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (23)
gago747
gago747  •  21 Aprilie 2022, 12:16
Postat de planetfun pe 20 Aprilie 2022, 19:32

Nu-i plange nimeni pe rusi, dar nu vad rostul acestor masuri. Ele fac parte dintr-un mare repertoriu de interzicere. Au ajuns pana la stergerea rosului de pe steag. Ps. E buna venezuela acum ?

Păi se pare că și Iranul e bun acum ... :D Se pregătește to'ar'șu Kim.

1292984874139372
Alfred Adams  •  21 Aprilie 2022, 11:05

Ce ma, v a deranjat comentariul?:))) *** ***!!! :)))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

boierasul
boierasul  •  20 Aprilie 2022, 20:59
Postat de Ion-Nelu Nistor pe 20 Aprilie 2022, 19:28

Astia de-i plang pe rusi, de ce nu va duceti la putin in rusia? Astfel scapati de noi.

Corect! Iar cei pro Ucraina sa meargă la război)). Asa vom avea o șansă ca tara.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează