SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Regele a părăsit castelul » Australian Open a rămas fără cel mai profilic jucător: Djokovici, eliminare neașteptată în turul 2

Novak Djokovici a salutat publicul de plecare mult mai devreme decât s-ar fi așteptat oricine
Novak Djokovici a salutat publicul de plecare mult mai devreme decât s-ar fi așteptat oricine

Articol de - Publicat vineri, 20 ianuarie 2017 00:00

Novak Djokovici, cel care deține recordul de cele mai multe trofee la Melbourne în Era Open, a părăsit ieri competiția în turul al doilea.

Ce este Australian Open pentru Novak Djokovici? Exact ce este Wimbledon pentru Roger Federer și Roland Garros pentru Rafael Nadal. E locul unde a câștigat primul trofeu de Mare Șlem și unde a gustat de cele mai multe ori din triumful final. 

Fostul lider mondial a jucat șase finale la Melbourne și s-a impus în toate, ceea ce înseamnă că la Antipozi Nole a adunat jumătate din zestrea de 12 trofee de Mare Șlem.

Indiferent de cum mergea sezonul lăsat în urmă, la Australian Open Nole devenea un monstru, unul de neînvins. Sârbul a venit anul acesta la Melbourne cu speranța că magia se va reînnoda și va șterge dubiile și a doua parte a lui 2016, atunci când lucrurile au mers în jos pentru el. A început anul cu un titlu la Doha, unde l-a învins pe Andy Murray și deja era favorit la trofeul de la Melbourne.

Ieri însă, Denis Istomin a tăiat aceste scenarii în bucăți.  Jucătorul care reprezintă Uzbekistanul, dar care trăiește în Rusia, este antrenat de o viață de mamă, ocupă locul 117 în lume și a ajuns pe tablou grație unui wild card, a produs cea mai mari surpriză, din acest an, de la Melbourne.

L-a învins pe al doilea favorit cu 7-6 (8), 5-7, 2-6, 7-6 (5), 6-4 în patru ore și patruzeci și opt de minute. "Cum ai văzut acest meci?" a fost prima întrebare de la conferința de presă. "Tot creditul pentru Denis, care a jucat incredibil. A meritat să câștige. Fără îndoială că a fost jucătorul mai bun în momentele decisive. A jucat agresiv, a servit foarte precis, nu am avut ce să fac. Desigur, nu sunt mulțumit de felul în care m-am prezentat, dar trebuie să-mi felicit adversarul pentru felul în care a jucat", a spus Djokovici.

El nu mai pierduse atât de repede la un turneu de Mare Șlem din 2008, de la Wimbledon, când a fost învins de Marat Safin.

"E ireal"

Denis Istomin, 30 de ani,  a fost cel mai sus în clasamentul ATP pe locul 33, în august 2012, și tot din acea perioadă datează și cele mai bune rezultate ale sale în turneele de Mare Șlem. El a atins optimile de finală la Wimbledon în 2012 și US Open în 2013.

La Australian Open cel mai sus a urcat până în turul al treilea de două ori, o performanță pe care a egalat-o în 2017. Însă acum a reușit să-l învingă pe numărul doi mondial.

"E ireal. Să trec de Novak în cinci seturi e extraordinar, nu mă așteptam la așa ceva. Mi-a plăcut cum am jucat!", a spus el la conferința de presă. În turul următor îl va întâlni pe spaniolul Pablo Carreno Busta.

Încă o favorită de top eliminată

Agnieszka Radwasnka, a treia jucătoare a lumii, a fost învinsă ieri în turul al treilea la Australian Open de Mirjana Lucici-Baroni cu 6-3, 6-2. 

Poloneza ajunsese anul trecut până în semifinale la Australian Open și nu mai fusese eliminată atât de repede de la Australian Open din 2009. Radwanska este a doua jucătoare de Top 10 care părăsește competiția din Australia, după Simona Halep, care a pierdut încă din primul tur. Croata în vârstă de 34 de ani  a reușit pentru prima oară să câștige două meciuri la Melbourne.

"Am știut până la ultimul punct că trebuie să lupt, pentru că există un motiv pentru care ea e numărul trei în lume.  Am un joc în forță  și cred că pot provoca multe pagube cu el și că pot învinge pe oricine", a spus ea. Lucici-Baroni o va întâlni în turul următor pe Maria Sakkari din Grecia.

"Am început sezonul foarte bine.  E un meci de tenis pe care într-o zi poți să-l pierzi, nimic nu e imposibil. Ce pot să fac? Am dat totul până la ultima lovitură, dar nu mi-a ieșit"
Novak Djokovici

72de greșeli neforțate a făcut Novak Djokovici în meciul de ieri, în timp ce adversarul său a adunat 61

Rezultatele lui Novak Djokovic la Australian Open

Turul 1 2005, 2006
Turul 2 2017
Optimi de finală 2007
Sferturi de finală 2009, 2010, 2014
Câștigător 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016

Jucătorii care au cucerit cele mai multe trofee de la Australian Open

Novak Djokovici. Roy Emerson*  6 trofee
Jack Crawford*, Ken Rosewall**,  Andre Agassi, Roger Federer 4 trofee
James Anderson*, Adrian Quist*, Rod Laver***, Mats Wilander 3 trofee

*Emerson, Crawford, Anderson, Quist le-au cucerit pe toate înainte de Era Open care a început în 1968
** Rosewall a cucerit două în Era Open
***Laver a cucerit doar unul în Era Open

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează