SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Regele nu abdică! » Rafael Nadal s-a impus în finala masculină cu Novak Djokovici şi rămîne liderul ATP

Articol de - Publicat luni, 09 iunie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 08 iunie 2014 22:17

Rafael Nadal a cîştigat ieri pentru a noua oară la Paris. Novak Djokovici nu a putut să oprească supremaţia ibericului pe zgură.

Novak Djokovici nu cîştigase niciodată la Roland Garros. Şi-a dorit enorm să-şi treacă numele pe impunătorul trofeu de care a fost atît de aproape şi în 2012. Ieri, în finala contra marelui rival, Rafael Nadal, şi-a trecut în cont primul set cu 6-3 şi avea speranţe mari. Cînd cîştigase primul set într-o finală de Mare Şlem, cucerise şi trofeul.

Nadal nu a capitulat însă. Şi-a ridicat nivelul jocului şi nu i-a dat nici o şansă sîrbului. A fost 7-5, 6-2, 6-4, şi al nouălea titlu la Paris cucerit de iberic! "Am dat tot ceea ce am putut pe teren, mi-am dorit să cîştig, în sfîrşit, la Roland Garros, dar Rafael a fost mai bun. Sper să vină şi ziua cînd voi cîştiga la Paris", a declarat la final Novak.

Recordurile lui Nadal
După finala de ieri, Nadal reuşeşte să doboare cîteva recorduri în tenisul mondial. El a devenit primul jucător care cîştigă de nouă ori un turneu de Mare Şlem, dintre care cinci consecutive. În ultimii zece ani, în care a luat startul la Roland Garros, el a pierdut un singur meci, avînd un record de 66-1 la Paris!

Nadal l-a egalat în clasamentul titlurilor de Grand Slam cîştigate în carieră pe Pete Sampras, cu 14 trofee! Mai are acum doar trei în spatele lui Roger Federer, liderul absolut.

În plus, Nadal va bifa a 139-a săptămînă pe primul loc mondial în clasamentul ATP.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close