SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS

Renastere

Articol de GSP - Publicat marti, 31 iulie 2007 00:00

Andrei Pavel a jucat saptamina trecuta la Umag prima sa finala dupa 14 luni. A trebuit sa astepte din mai 2006 pina acum. Dar momentul stralucitor a venit. La Umag, in Croatia, Andrei Pavel a ajuns pina in finala, unde a cedat doar in fata lui Carlos Moya. Pe traseu, a jucat excelent, trecind de adversari mai bine cotati decit el, precum Ljubicici sau Volandri. A fost perioada in care totul s-a legat, ca in vremurile bune de acum citiva ani.

Finala s-a incheiat insa in doar doua seturi. "Am inceput foarte bine, am mers cap la cap pina la 4-4, apoi, cumva, mi-a facut break", a povestit Andrei. "Am avut sanse sa revin, insa el a servit uimitor. In setul al doilea, Carlos a pornit atit de bine incit m-a obligat sa risc mai mult. Lucrurile nu mi-au mai iesit la fel. Totusi, a fost o saptamina minunata pentru mine. Cred ca am sanse sa reusesc si alte rezultate asemanatoare daca joc la fel in saptaminile care vin", spune Pavel.

Are 33 de ani si a jucat 9 finale in cariera, cistigind trei. Acum, tinta lui e una singura: "Sa fiu sanatos. Am incredere in jocul meu. Nu-mi fixasem nici un obiectiv pentru anul acesta. Sint fericit sa ma aflu in acele turnee pe care imi place sa le joc. Eu voi incerca sa fac tot ce pot si vom vedea ce iese. Am, de asemenea, sanse destul de bune sa ajung la Turneul Campionilor impreuna cu partenerul meu de dublu, Alexander Waske", a incheiat romanul.

Finala de la Umag l-a propulsat 29 de locuri in clasamentul mondial, pina pe 103. Saptamina aceasta, Andrei joaca la Sopot (Polonia), intr-un concurs de 425.000 de euro, unde il va intilni in primul tur pe favoritul principal, Nikolai Davidenko.

Respect de la Moya
Finala de la Umag s-a disputat intre doi jucatori considerati veterani: Pavel (33 de ani) si Moya (31). Cel care s-a impus a explicat insa de ce acest lucru inca e posibil. "Cred ca jucatorii de peste 30 de ani evolueaza bine pentru ca ei fac anumite lucruri altfel pe teren. Pavel e un tip inteligent, stie totul, stie cum sa joace. Tenisul e diferit azi, toti lovesc mingea mult mai puternic, dar veteranii, ca noi, arata ca exista si un alt mod de a juca. Ii respect pentru asta", a spus Carlos Moya.

Playtech: ȘOC! Medicament împotriva covid-19. Va fi administrat pe cale orală, ce au descoperit experții


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează