SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN 2014

Revenirea de după » Caroline Wozniacki a vorbit despre despărţirea de Rory McIlroy: "A fost un şoc pentru mine”

Caroline Wozniacki și-a regăsit zîmbetul la New York
Caroline Wozniacki și-a regăsit zîmbetul la New York

Articol de - Publicat joi, 04 septembrie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 03 septembrie 2014 22:26

Într-un fel, acest eveniment din viaţa sa a motivat-o mai mult şi s-a calificat în semfinalele de la US Open, după ce a trecut ieri de Sara Errani cu 6-0, 6-1.

Caroline Wozniacki e din nou în semifinalele unui turneu de Mare Şlem, după ce a învins-o miercuri dimineaţă pe Sara Errani. Ultima oară cînd daneza urca atît de sus într-o astfel de competiţie era tot la US Open, în 2011. A fost un an cu însemnătate pentru fostul lider mondial. Atunci a început o relaţie cu golferul irlandez Rory McIlroy.

La începutul lui 2014, cei doi s-au logodit. Cariera ei din tenis o luase la vale, dar era fericită în viaţa privată. Pînă cînd, în luna mai a acestui an, a primit un telefon de la logodnicul său. Invitaţiile de nuntă fuseseră deja expediate.

Într-o convorbire scurtă, Rory o anunţa că nu se poate căsători. "A fost un şoc pentru mine. Ca şi cum aş fi văzut pe cineva murind în faţa mea. M-am întrebat cu ce am greşit", a povestit ea pentru New York Times. E printre puţinele interviuri în care daneza a vorbit despre sfîrşitul relaţiei lor.

L-a şters din memorie
Însă momentul acela a motivat-o să muncescă mai mult. "Nu vreau ca numele meu să fie mereu alăturat de al lui! Sînt o persoană independentă, am cariera mea. Anii pe care i-am petrecut împreună au fost minunaţi, dar, din păcate, s-au terminat urît. Ştiu ce vreau acum de la o relaţie şi mă simt bine singură", a spus daneza în vîrstă de 24 de ani.

Piotr Wozniacki, tatăl şi antrenorul său, a dezvăluit că fata lui e mai concentrată pe cariera sportivă acum decît era în perioada în care era logodită. "Am stat mai mult în sala de forţă. Am alergat foarte mult. Mi-a dat o stare mai bună", a mărturisit Caroline. Şi acest lucru se vede şi pe teren. E într-o formă fizică incredibilă.

Rory şi Caroline nu mai vorbesc deloc. "Nu l-aş putea urî vreodată. A fost o parte imensă din viaţă mea şi chiar dacă aş vrea nu-l pot urî. Acum nu-i urmăresc nici viaţa, nici cariera, nici măcar nu mă mai uit la golf. Într-o relaţie e foarte important să comunici. Dacă se iveşte o problemă trebuie să discuţi despre ea, eu nu am avut această şansă. Am dat tot ce am avut şi dacă nu a fost de ajuns, asta e, o să găsesc pe cineva care să aprecieze asta", a spus ea.

Deşi a avut un an foarte greu din punct de vedere personal, ea compensează în carieră. Caroline o va întîlni vineri, pentru un loc în finală, pe Shuai Peng. Daneza a mai fost acolo în 2009, cînd a fost învinsă de Kim Clijsters.

22 de trofee a cîştigat Caroline Wozniacki în carieră

67 de săptămîni a fost lider mondial daneza

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
che_guevara
che_guevara  •  04 Septembrie 2014, 15:56

E buna de ciocan!...

robertco
robertco  •  04 Septembrie 2014, 11:21

Bravo, merita. Se vede ca a muncit mult, inteleg ca se antreneaza si pentru maraton. La ce meci a avut cu Sharapova + conditiile meteo, putine rezistau fizic.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează