SPORTURI  »  TENIS  »  ATP HALLE

Roger Federer continuă să scrie istorie » S-a calificat într-o nouă finală și are șansa să câștige al 99-lea titlu al carierei

FOTO: Guliver/ Getty Images
FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 23 iunie 2018 18:27

Roger Federer, liderul din clasamentul ATP, s-a calificat astăzi în finala turneului pe iarbă de la Halle, Germania. Elvețianul a trecut în minimum de seturi de americanul Denis Kudla (109 ATP), scor 7-6 (1), 7-5, după o oră și 29 de minute de joc. 

Federer nu a avut însă un meci facil și a trebuit să se întrebuințeze serios pentru a-l învinge pe Kudla, care a făcut unul dintre turneele carierei. Roger nu a părut în apele lui în unele momente din joc, a greșit multe mingi, însă ingeniozitatea și experiența l-au ajutat în momentele de echilibru din meci. 

În finală, Federer îl va întâlni pe croatul Borna Coric (34 ATP), care a beneficiat în semifinale de abandonul ibericului Roberto Bautista Agut. Federer va juca duminică a 11-a sa finală la turneul de la Halle, ATP 500, pe care l-a câștigat până acum de nu mai puțin de 9 ori, pierzând doar o finală. 

Totodată, Federer va avea șansa să-și treacă în palmares cel de-al 99-lea titlu al carierei, după ce săptămâna trecută, la Stuttgart, a câștigat al 98-lea trofeu din impresionanta-i carieră. 

20 de victorii consecutive
are acum Federer pe iarbă, unde e neînvins din iunie 2017. A cucerit de atunci titlurile de la Halle, Wimbledon (2017) și Stuttgart (2018)

37 de ani
va împlini Roger Federer pe 8 august 2018

9 titluri
a câștigat Federer pe iarba de la Halle

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează