SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

VIDEO Roger Federer s-a întors! Victorie dramatică la primul meci după 14 luni

Roger Federer a revenit în circuit / foto: Guliver/Getty Images
Roger Federer a revenit în circuit / foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 10 martie 2021 18:52 / Actualizat miercuri, 10 martie 2021 20:09

Roger Federer (39 de ani, 6 ATP) a revenit astăzi în circuitul masculin, după o pauză îndelungată, de 14 luni. Elvețianul s-a calificat în optimi la Doha, câștigând în trei seturi primul meci competitiv din acest an. 

Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii lui „Swiss Maestro”. După ce și-a prelungit absența din circuit și a ratat și Australian Open, Roger Federer a revenit, în sfârșit, în competițiile oficiale din ATP. Și a făcut-o cu succes, învingându-l în turul secund - a avut primul tur liber - pe britanicul Daniel Evans (30 de ani, 28 ATP), scor 7-6 (8), 3-6, 7-5, la capătul unui meci care a durat două ore și 26 de minute. 

N-a fost cea mai facilă misiune pentru Federer, aflat la primul meci oficial din ianuarie 2020 încoace. Elvețianul a avut dificultăți în a-și găsi ritmul și a părut departe de forma de dinainte de accidentare, însă, chiar și așa, a scos-o la capăt și s-a calificat în optimi, acolo unde îl așteaptă imprevizibilul georgian Nikoloz Basilashvili (29 de ani, 42 ATP).

Roger Federer, victorie la primul meci după 14 luni

După o primă manșă câștigată la tie-break, nu înainte de a anihila o minge de set a adversarului, marele campion elvețian a scăzut ritmul în setul secund, suficient pentru ca Evans să facă un break ce s-a dovedit a fi decisiv. Cei doi au mers cap la cap în setul trei, iar Federer a ieșit învingător după ce a fructificat un game mai slab la serviciu al lui Evans, impunându-se cu 7-5. 

Federer a încheiat partida cu 13 ași și un procentaj de 79% al punctelor câștigate cu primul serviciu. Nu la fel de mare a fost procentajul mingilor de break fructificate de Federer. Roger a reușit să câștige doar una dintre cele patru șanse de break din meci.

VIDEO Hănescu și-a amintit de primul meci cu Federer: „Bă, parcă nu-i atât de speriat!” + lovitura care l-a uimit încă de la încălzire

Citește și alte știri din tenis:

Simona Halep a confirmat prezența la un nou turneu WTA » Ashleigh Barty și Naomi Osaka se află printre participante

EXCLUSIV Victor Hănescu, dezvăluiri tari de la primul meci cu Federer: „Bă, parcă nu-i atât de speriat!” + lovitura care l-a uimit încă de la încălzire

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
115133402542612
Tudor Costea  •  12 Martie 2021, 15:19

Mari tenismeni romani nu au ajuns nici macar in sferturi la aceste turnee unde nu participa jucatori de top. Din pacate cred acesta este ultimul sezon pentru Federer.

347655969058390
Ion Popescu  •  11 Martie 2021, 11:12

Ce face Federer este veste foarte importanta pentru sportul romanesc !! Mai mult de 10 tenismene si tenismeni romani au partcipat si inca participa la turneele din Dubai, Guadalajara, St. Petersburg, dar ei nu merita nici o stire.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează