SPORTURI  »  TENIS  »  DECLARAȚII

Roger Federer e de acord cu Simona Halep: "Sunt trist pentru că nu mai e cum era"

Articol de GSP - Publicat duminica, 19 august 2018 14:47

Roger Federer a comentat schimbările care se vor face în Cupa Davis, având o opinie similară cu a Simonei Halep în ceea ce privește aceste modificări.

"Sunt trist să știți, pentru că nu mai e Cupa Davis cum era. Nu va mai fi la fel pentru noua generație. Sper doar ca fiecare ban din acea sumă va fi plătit pentru noua generație.

Am mai văzut o situație similară în ATP și ne-a dat înapoi foarte mult. Nu vreau să se repete situația. ITF n-a implicat niciodată jucătorii. Soluția găsită de ei are niște probleme. Eu sunt pentru inovații și încerc să le promovez, până la un anumit nivel. Va fi interesant să vedem cum va funcționa", a declarat Federer.

"Îmi place istoria acestei competiții (n.r. Cupa Davis) și mi-aș dori să rămână așa cum e. Sunt bucuroasă că deocamdată nimeni nu se gândește să schimbe formatul Cupei Fed"
Simona Halep

Context:

Federația Internațională de Tenis a aprobat pe 16 august schimbarea formatului Cupei Davis. Acesta va intra în vigoare din 2019. Este prima schimbare a formatului din istoria competiției, înființată în 1900. Decizia a fost luată la întrunirea anuală a Consiliului ITF, de la Orlando (Florida).

Competiția își schimbă numele în World Cup of Tennis Finals și se transformă într-un unic turneu la care vor participa 18 echipe.

CUM VA ARĂTA COMPETIȚIA

La început, în februarie, 24 de echipe se vor duela în meciuri directe, iar cele 12 câștigătoare vor avansa în turneul final din noiembrie. Celor 12 li se adaugă semifinalistele de la ediția precedentă și două națiuni care vor primi wild-card-uri.

Turneul final se va desfășura pe durata a 7 zile, într-un singur oraș, în sistem de grupe, primele 8 națiuni calificându-se pentru faza eliminatorie. Fiecare întâlnire se va compune din două meciuri de simplu și unul de dublu, în sistem "cel mai bun din 3 seturi". În 2019, competiția se va desfășura la Madrid (Spania) sau Lille (Franța).

De asemenea, ar exista un play-off care ar permite unui număr de 8 echipe să se califice pentru ediția viitoare. Grupele inferioare valoric își păstrează formatul actual.

Decizia vine după ce Kosmos, firma de investiții a lui Gerard Pique, s-a angajat să plătescă 3 miliarde de dolari pentru următorii 25 de ani.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
fortzzza
fortzzza  •  19 August 2018, 16:15

Minți odihnite. Nu tot ce-i nou e bun. Păcat.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează