SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA MIAMI

Roger Federer l-a ajuns pe Pete Sampras la numărul de victorii

Roger Federer (Miami)
Roger Federer (Miami)

Articol de - Publicat duminica, 27 martie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 27 martie 2011 12:16

Roger Federer a obţinut prima victorie la Miami şi a atins un nou record impresionant

6/3, 6/3 pentru Roger Federer contra lui Radek Stepanek, în cel de-al doilea tur la Miami, este genul de ştire-notă de subsol la care doar puţini dintre noi ar ridica vreo sprînceană şi pe care şi mai puţin dintre noi s-ar obosi să o citească. Într-un puseu de afecţiune pentru jocul minunat al elveţianului, în cel mai bun caz am putea încerca vreun motor de căutare video pentru a urmări rezumatul partidei. Totuşi, meciul contra veteranului ceh a însemnat ceva pentru gigantul elveţian.

Odată cu încheierea partidei de 18 game-uri, Roger Federer a egalat recordul de victorii al carierei lui Pete Sampras, 762. Galant, îmbrăcat într-un tricou cu umeri albaştri ce a înlocuit agresivul galben de la început de sezon, Federer l-a complimentat pe Sampras: "E un record frumos de egalat, dar cred că Pete putea să continue să joace pentru mulţi ani. Şi acum, dacă ar fi în circuit, ar putea cîştiga lejer cîteva meciuri", după care a zîmbit la ideea că ar putea să continue să joace pînă la 38 de ani, cum a făcut-o Connors.

La 480 de victorii distanţă de locul 1, Roger Federer ştie care e secretul pentru a continua în acelaşi ritm: "Trebuie să ştii să te adaptezi la toate suprafeţele. Îmi aduc aminte cît de greu mi-a fost cînd eram junior, dar acum, după 10-12 sezoane solide, am învăţat că totul se rezolvă pe terenul de antrenament. Bine, mai sînt dimineţi în care mă trezesc obosit, dar asta durează doar 10 minute, fiindcă după aceea mă remontez".

De la înălţimea celor 16 titluri de Grand Slam, Federer ştie că zenitul celor 1242 de victorii ale lui Connors este foarte îndepărtat şi, în ciuda aceloraşi obiective îndrăzneţe, încearcă să se concentreze mai mult pe şlefuirea propriei forme fizice şi pe ziua de mîine. Acolo unde îl aşteaptă argentinianul în vîrstă de 26 de ani Juan Monaco.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
cristy21steaua
cristy21steaua  •  27 Martie 2011, 21:02

Del Potro.. recorduri..? cred ca urmaresti cu totul alt sport decat tenisul.. :)) In afara de US OPEN nu are alte turnee importante castigate..

silviu.bahrim
silviu.bahrim  •  27 Martie 2011, 19:42

Asteptati sa revina Del Potro l-a forma de la US Open 2009 si atunci sa vedeti voi recorduri doborate. Nadal- se vede clar ca nu mai poate. intr-un an isi pune genunchii si racheta in pioneze. djokovic- le cam trage pe sub nas, si le cam baga in vene . federer- omul rusinii murray- britanicul care la 12 ani nu se stergea singur la fund, conform spuselor bunicii sale :)) halal. forza JUAN MARTIN DEL POTRO

codres
codres  •  27 Martie 2011, 11:56

Ce faci domnul ursan, le strici stirea astora de la gsp? :)

Vezi toate comentariile (3)
Comentează