SPORTURI  »  TENIS  »  ATP HALLE

ATP HALLE // VIDEO Roger Federer, prima „Decima” a carierei! „Swiss Maestro” a câștigat pentru a 10-a oară la Halle, după o finală cu David Goffin

Roger Federer, campion la Halle pentru a 10-a oară // FOTO: Reuters
Roger Federer, campion la Halle pentru a 10-a oară // FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 23 iunie 2019 15:59

ATP Halle // Roger Federer (37 de ani, 3 ATP) s-a impus în finala turneului de la Halle fața lui David Goffin (28 de ani, 33 ATP), scor 7-6 (2), 6-1, reușind să câștige pentru a 10-a oară în carieră la turneul din Germania.

Elvețianul a avut emoții doar în primul set. La 2-2, Goffin a beneficiat de trei mingi consecutive de break, toate anulate cu ajutorul serviciului de către Federer. Soarta setului s-a decis în tie-break, unde Roger Federer a fost de neclintit, a răspuns eficient în fața jocului solid al belgianului, și s-a impus cu 7-2.

Cea de-a doua secvență a partidei a curs într-o singură direcție, cu Federer lovind elegant fiecare minge și „plutind” maiestuos către un nou succes la Halle, în fața unui Goffin rămas fără energia din primul set. 

La 37 de ani și 10 luni, Federer câștigă cel de-al 102-lea titlu al carierei și transmite un mesaj puternic rivalilor înainte de Wimbledon, turneu pe care l-a câștigat de 8 ori.

109 titluria câștigat în carieră americanul Jimmy Connors, deținătorul recordului de turnee câștigate în ATP

E pentru prima oară în carieră când Federer bifează 10 titluri câștigate la un singur turneu. Prima oară, elvețianul a câștigat la Halle în 2003, când îl învingea pe neamțul Nicolas Kiefer (fost număr 4 mondial), scor 6-1, 6-3. 

Vezi și:

„NextGen”, mai stai o tură! Decalaj imens de vârstă între semifinaliștii de la Queen's: mai tânăr cu 19 ani, Felix Auger-Aliassime a fost trimis acasă de Feliciano Lopez

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
andrei.33
andrei.33  •  23 Iunie 2019, 17:34

Halle nu e un turneu major. Nu e Masters. E de 500 cred si se disputa in aceeasi saptamana cu un alt turneu de rang similar, la Londra, deci jucătorii se împart.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează