SPORTURI  »  TENIS  »  DECIZIE

Roger Federer se întoarce după un an de pauză! Locul și data revenirii: „Un turneu mai mic, la care să am mai puțin stres”

Roger Federer în cel mai recent meci oficial disputat, la Australian Open 2020 Foto Guliver/GettyImages
Roger Federer în cel mai recent meci oficial disputat, la Australian Open 2020 Foto Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 02 februarie 2021 19:25 / Actualizat marti, 02 februarie 2021 21:33

Roger Federer, 39 de ani și locul 5 ATP, nu a mai disputat un meci oficial de un an, dar spune că „vreau să sărbătoresc din nou victorii mari”. Va juca la Doha.

Campionul elvețian a anunțat, într-un interviu pentru postul de radio SRF, că se va întoarce în turnee la începutul lunii martie, în concursul ATP 250 de la Doha. Roger va fi absentat la acea dată 13 luni din competiții, cel mai recent el evoluând la Australian Open 2020, unde a pierdut în semifinale la Novak Djokovic. 

„M-am gândit mult la când și unde să revin. Australia era cam devreme din cauza genunchiului”, a explicat el, adăugând că ”am vrut să reiau meciurile într-un turneu mai mic, la care să nu fiu în plin focus și să am mai puțin stres”. Federer a suportat anul trecut două operații la genunchi, iar acum vrea să vadă cum îi reacționează corpul la efortul de pe teren. De asemenea, intenționează să includă în programul din 2021 și un turneu pe zgură, pe lângă reperele clare, Halle, Wimbledon, Jocurile Olimpice și US Open. 

Ce îl face să meargă mai departe, la cei 39 de ani ai săi? „Îmi place să joc tenis ca mod de viață. În lunile anterioare am făcut multă recuperare și antrenamente de întărire a mușchilor. A trebuit să trec prin asta, dar nu m-a deranjat”, a dezvăluit jucătorul care are 20 de titluri de Mare Șlem, la fel ca Rafael Nadal. Ambiția a rămas intactă. „Vreau să sărbătoresc din nou victorii mari. Iar pentru asta sunt pregătit să străbat drumul cel lung și greu”, a subliniat Federer.

Federer, cu ochii pe rezultatele de la turnee

Roger nu își închipuia că va fi atât de interesat de ceea ce se întâmplă în tenis în perioada de pauză cauzată atât de pandemia cu noul coronavirus, cât și de problemele le genunchi. „Am crezut că nu voi urmări sportul, că voi fi ocupat cu copiii, cu recuperarea”, a detaliat. „Am fost surprins să mă văd cercetând rezultatele, uitându-mă la meciuri. De obicei, nu fac asta dacă nu fac și eu parte din turneul respectiv”, a spus fostul lider mondial.

Șoferul familiei, schi și baschet

Roger Federer se întoarce după un an de pauză! Locul și data revenirii: „Un turneu mai mic, la care să am mai puțin stres”
Mirka Federer și cei patru copii ai cuplului, în tribună la Australian Open 2018 Foto Guliver/GettyImages

Elvețianul spune că și-a asumat rolul de organizator în asemenea măsură încât știa în orice moment unde sunt cei 4 copii ai săi, asigurându-se că nu întârzie pe undeva, De asemenea, a devenit șoferul familiei în perioada recentă. Faptul că are grijă de genunchi, de sănătatea sa în general e legat nu doar de tenis, ci și de planuri viitoare. „Vreau să pot să merg la schi cu copiii și cu Mirka. Sau în drumeții, să joc baschet sau să mă apuc de hochei pe gheață. Pentru asta am nevoie de un corp rezistent”, a explicat Roger. 

Citește și alte știri din tenis

Simona Halep, victorie fără emoții și la dublu, la Gippsland Trophy » Ce au făcut Buzărnescu, Niculescu și Țig

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close