SPORTURI  »  TENIS  »  ROGERS CUP 2019

ROGERS CUP // VIDEO Rafael Nadal, SUPREM în Canada! Titlul #5 la Rogers Cup și o premieră greu de crezut, la 33 de ani!

Articol de - Publicat luni, 12 august 2019 01:50

ROGERS CUP // Rafael Nadal (33 de ani, 2 ATP) a câștigat duminică seara turneul Masters 1000 de la Rogers Cup (Montreal) după o victorie spectaculoasă reușită în fața rusului Daniil Medvedev (23 de ani, 9 ATP), 6-3, 6-0, după oră și 11 minute de joc. 

  • Legendarul tenismen din Mallorca s-a impus pentru a 5-a oară în Canada, adjudecându-și totodată cel de-al 35-lea titlu de Masters din carieră, record în ATP!

Finala a curs într-o singură direcție și a fost dominată cu o autoritate debordantă de Nadal, care s-a adaptat perfect condițiilor cu vânt puternic de la Montreal și i-a aplicat o adevărată lecție de tenis mult mai tânărului său oponent. Adversar care, în ciuda scorului drastic încasat în finală, traversează cel mai bun moment al ei. Medvedev e pe locul 9 în lume, are deja 5 finale în 2019, iar în acest an are cele mai multe victorii pe teren rapid, 25.

Singurul game echilibrat al partidei a fost chiar cel inaugural, în care Nadal s-a străduit să-și găsească ritmul, timp în care a salvat și o minge de break, într-un maraton de 10 minute. Treptat, spaniolul s-a instalat la conducerea partidei: a dictat ritmul punctelor de pe linia de fund, a servit excelent și a variat în permanență loviturile, într-un mix care l-a bulversat complet pe rus.

Practic, după un turneu în care nu a arătat intensitatea sa aprigă obișnuită, Nadal și-a regăsit nivelul suprem chiar în finală. Numărul doi mondial a reușit câteva forehand-uri marcă înregistrată, lovituri care-i lipsiseră parțial în precedentele tururi, cu Evans, Guido Pella sau Fabio Fognini. 

Chiar dacă Medvedev a ținut pasul în primul set, jucătorul născut la Moscova a fost descumpănit în manșa secundă. Copleșit de jocul indestructibil al adversarului, care nu a greșit aproape deloc, Medvedev nu a mai punctat deloc pe tabelă, încasând un sec 0-6.

Titlul 5 în Canada, la 14 ani de la victoria cu Agassi!

Spaniolul, susținut din tribună, în absența lui Carlos Moya, de către antrenorul part-time Francisco Roig, a navigat cu multă încredere spre cel de-al cincilea său titlu în Canada, unde are mai multe trofee decât Federer sau Djokovic.

 Finalul l-a găsit pe Nadal zâmbitor, livrând un discurs concis în fața publicului din Canada, care îl vedea pe iberic câștigător pentru prima oară acum 14 ani, în 2005, după o finală cu o altă legendă, Andre Agassi!

Nadal bifează noi recorduri în ATP

Greu de crezut având în vedere careira sa prodigioasă, succesul din Canada reprezintă o premieră pentru Nadal. La 33 de ani, e doar pentru prima oară când acesta își apără un titlu pe hard! Anul trecut, Nadal se impunea la Rogers Cup în fața lui Stefanos Tsitsipas, 6-2, 7-6.

Ibericul și-a trecut în palmares cel de-al cincilea său titlu în Canada și e la unul singur trofeu distanță de recordul lui Ivan Lendl. Cehul s-a impus de 6 ori la Rogers Cup, record absolut.

Totodată, e cel de-al 35-lea turneu Masters 1000 câștigat de Nadal de-a lungul carierei. Spaniolul e lider la acest capitol, urmat de Novak Djokovic, cu 33, și Roger Federer, cu 28. 

Vezi și:

VIDEO Bianca Andreescu câștigă Rogers Cup după doar 4 game-uri! Serena s-a retras în lacrimi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
burgman
burgman  •  12 August 2019, 11:24

Ce campion!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează