SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS 2019

ROLAND GARROS 2019 // Grigor Dimitrov - Marin Cilic, spectacol de cinci stele la Roland Garros » Croatul, eliminat după un thriller de 5 seturi

Grigor Dimitrov - Marin Cilic // FOTO: Guliver/Getty Images
Grigor Dimitrov - Marin Cilic // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 30 mai 2019 08:40

Marin Cilic, 30 de ani, 13 ATP, favorit 11 la Roland Garros, a părăsit miercuri competiția pariziană, eliminat după un meci dramatic de Grigor Dimitrov, 28 de ani, 46 ATP. Bulgarul s-a impus în seturi, după 4 ore și 28 de minute, scor 6-7, 6-4, 4-6, 7-6, 6-3.

Duelul Dimitrov - Cilic a fost considerat blockbuster-ul zilei de miercuri de la Roland Garros, iar partida dintre cei doi nu a dezamăgit și a oferit o adevărată propagandă tenisului masculin.

Considerat favorit, deși zgura nu e suprafața sa favorită, Cilic s-a impus în primul set după o oră, la tie-break, scor 7-6. Departe de forma din sezoanele precedente, Dimitrov s-a impus cu 6-4 în setul secund, aprinzând de-a dreptul partida.

Au urmat momente de joc excepționale din partea celor doi: Cilic a fost de netrecut în setul trei, câștigat cu 6-4. Serviciul croatului a funcționat excelent și în setul patru, doar că fostul număr 3 mondial n-a mai reușit să-i desfacă serviciul lui Dimitrov. Bulgarul a jucat mai bine în tie-break, câștigat autoritar, la 2, și a trimis meciul în decisiv.

Lupta fizică din ultimul set al partidei a fost câștigată în cele din urmă de Dimitov, care a părut mult mai proaspăt și s-a impus cu 6-3, după un meci epuizant de patru ore și 28 de minute.

Pe Dimitrov îl așteaptă un nou meci tare în turul secund, urmând să-l înfrunte pe Stan Wawrinka, 33 de ani, 28 ATP, nimeni altul decât campionul din 2015 de la Paris.

Vezi și: Stan Wawrinka, victorie categorică și calificare în turul III la Roland Garros » Urmează blockbuster-ul cu Grigor Dimitrov

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează