SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Românce verzi » Begu şi Cîrstea au câştigat pe iarbă la Birmingham, respectiv Mallorca

Irina Begu a trecut cu succes de pe zgură pe iarbă, arătând bine pe teren ieri // FOTO Guliver/GettyImages
Irina Begu a trecut cu succes de pe zgură pe iarbă, arătând bine pe teren ieri // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 16 iunie 2016 00:00

Turneul la care trebuia să strălucească Garbine Muguruza, recenta campioană de la Roland Garros, îşi întoarce acum ochii spre alte jucătoare.

Printre ele, Sorana Cîrstea, care redescoperă la Mallorca gustul dulce al victoriilor pe iarbă. Trei a adunat în calificări, iar acum continuă la fel de autoritar şi pe tabloul principal.

În primul tur a trimis-o repede la vestiar pe favorita a 5-a, Iulia Putinţeva, 6-3, 6-2, iar ieri a fost la fel de hotărâtă în faţa unei jucătoare căreia îi place suprafaţa verde, Daniela Hantuchova.

6-3, 6-4 în o oră şi 14 minute, românca făcându-şi jocul agresiv din spate şi izbutind o eficienţă superioară la serviciu, atât pe primul, cât şi pe al doilea.

În sferturi de finală, unde ajunge pentru a treia oară anul acesta, după Rio de Janeiro şi Madrid, va înfrunta o veche cunoştinţă, pe Jelena Jankovici. Va fi a opta ciocnire între cele două, Sorana conducând cu 4-3 şi reuşind victoria în cea mai recentă, turul 1 la Madrid 2016.

Victorie după ploaie

La Birmingham, concurs de categorie Premier, Irina Begu a avut de aşteptat până când meciul ei cu Belinda Bencic, cap de serie 4, a putut să înceapă. Ploaia, cea care guvernează despotic peste Europa de câteva săptămâni, a amânat startul zilei în Marea Britanie.

Când, în fine, s-a putut juca, românca a dominat în game-urile proprii de serviciu, salvând cele două mingi de break ale adversarei, reuşind 10 aşi şi având un procentaj impresionant de reuşită, 82% pe primul, 62% pe al doilea.

Elveţianca s-a accidentat însă la coapsa dreaptă şi a fost nevoită să abandoneze la scorul de 6-4, 4-3, cu break, în favoarea româncei. Begu o va înfrunta în turul secund pe Ţvetana Pironkova, cea care renaşte aproape în fiecare an când sezonul se mută pe iarbă.

De altfel, bulgăroaica a câştigat singura lor întâlnire pe covorul verde, în 2013, la s-Hertogenbosch. Scorul direct e echilibrat, 2-2, Irina câştigând ultimul meci disputat contra Ţvetanei, la Moscova 2015.

11.930 €şi-a asigurat Irina Begu deocamdată la Birmingham, iar Sorana Cîrstea 4.758 la Mallorca

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
catalynn
catalynn  •  16 Iunie 2016, 07:29

Noroc cu fetele astea ca mai trăim si noi satisfacția unor victorii, lăutarii lu' tata Puiu nu merita nici macar un scuipat insa cred ca sunt 50 de articole pe zi despre ei ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează