SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS 2021

România va avea 3 jucătoare pe tabloul de simplu de la Tokyo » Cosac are și alte vești bune

Articol de GSP - Publicat miercuri, 09 iunie 2021 17:54 / Actualizat miercuri, 09 iunie 2021 21:28

România va avea 3 jucătoare pe tabloul tabloul de simplu de la Jocurile Olimpice, pe Simona Halep (3 WTA), Sorana Cîrstea (54 WTA) și Patricia Țig (63 WTA). 

  • Competiția de tenis de la Jocurile Olimpice este programată în intervalul 24 iulie - 1 august 2021. 

Tenisul feminin va avea o reprezentare puternică la Tokyo. Tablourile principale vor fi confirmate după terminarea Roland Garros 2021, dar configurația actuală atribuie 3 poziții sigure României. 

Tabloul de simplu feminin va fi format din 64 de jucătoare. Primele 56 de jucătoare din clasamentul WTA ar trebui să obțină calificarea automată, dar mai există câteva restricții:

  • jucătoarele trebuie să fi participat la cel puțin un eveniment de Fed Cup în ultimii 4 ani
  • nu sunt permise mai mult de 4 jucătoare din aceeași țară.

Criteriul din urmă îi asigură și Patriciei Țig calificarea, pe lângă certitudinile Simona Halep și Sorana Cîrstea, conform freelancerului Daniel Radu. Țig ocupă în acest moment locul 63, dar în fața ei se află 11 sportive din Statele Unite ale Americii, 7 din Cehia și 5 din Rusia. Aceste națiuni nu pot trimite mai mult de 4 jucătoare. 

EXCLUSIV George Cosac: „Putem avea două echipe și la dublu feminin”

George Cosac, vicepreședintele Federației Române de Tenis, este sigur că Halep, Cîrstea și Țig vor fi pe tabloul principal. Speră și în două perechi în proba de dublu feminin. 

„Jucătorii trebuie să îndeplinească niște condiții destul de dure. Cu 5 săptămâni înainte, fiecare sportiv va trebui eă completeze zilnic un chestionar. Cine nu îl completează și cine nu va furniza datele zilinic, nu va fi primit în Japonia. 

La dublu feminin putem avea două echipe, pentru că Monica Niculescu și Raluca Olaru pot juca împreună. Sigur, prin peformanța de excepție, semifinala de la Roland Garros, Irina Begu a urcat mult și poate juca alături de Halep”, a explicat George Cosac, pentru GSP.ro.

Horia Tecău și Florin Mergea, medaliați cu argint la ediția precedentă a Jocurilor Olimpice, au nevoie de un miracol pentru a prinde tabloul principal de la Tokyo. Cei doi nu îndeplinesc criteriile de clasament, dar speră într-o invitație specială. 

„La băieți așteptăm să se publice toate echipele. Mai există o șansă pentru ai noștri, ca medaliați și câștigători de Grand Slam. Sunt anumite condiții în care pot fi acceptați”, a spus Cosac. 

Citește și alte știri de la Roland Garros: 

Cori Gauff, doborâtă după un meci nebun în sferturi la Roland Garros! Jucătoare surpriză în semifinale

VIDEO Daniil Medvedev și-a bătut joc de serviciul decisiv al „sfertului” cu Stefanos Tsitsipas » Grecul e în semifinalele Roland Garros 2021!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează