SPORTURI  »  TENIS  »  ROMÂNIA - TAIWAN

România - Taiwan, 0-2 în Cupa Davis » Nicholas Ionel și Marius Copil, prestații dezamăgitoare pe zgura de la Mamaia

Imagine din meciul Nicholas Ionel - Chun Hsin Tseng / Sursă foto: facebook.com/FRTenis
Imagine din meciul Nicholas Ionel - Chun Hsin Tseng / Sursă foto: facebook.com/FRTenis

Articol de - Publicat vineri, 15 septembrie 2023 17:42 / Actualizat vineri, 15 septembrie 2023 17:51

România este condusă, scor 0-2, după prima zi a duelului cu Taiwan, din cadrul Grupei Mondiale I a Cupei Davis. Nicolas David Ionel (226 ATP) a fost învins clar de Chun Hsin Tseng (326 ATP), scor 3-6, 0-6. Nici Marius Copil (327 ATP) nu a fost mai inspirat, eșec 6-7(5), 5-7 în fața lui Yu Hsiou Hsu (180 ATP).

  • Tricolorii” caută accederea în calificările fazei finale a acestei întreceri, întâlnirea disputându-se la Club Idu din Mamaia, pe zgură. Câştigătoarea acestei întâlniri va avansa în calificările pentru Davis Cup Finals, în timp ce echipa învinsă va juca în continuare în play-off-ul pentru menţinerea în Grupa Mondială I.
  • Gabriel Trifu, căpitanul nejucător al României, i-a convocat pentru întâlnirea cu Taiwan pe jucătorii Nicholas David Ionel (226 ATP), Filip Jianu (345 ATP), Marius Copil (314 ATP), Victor Cornea (70 ATP la dublu), Cezar Creţu (370 ATP), Sebastian Gima (442 ATP) şi Luca Preda (1104 ATP)
  • Duelurile decisive vor avea loc mâine. 

Nicholas Ionel, prestații sub așteptări în Cupa Davis

Racheta #1 a României, Nicholas Ionel, a dezamăgit în primul meci din cadrul întâlnirii cu Taiwan. Ionel, locul 226 ATP, a fost învins categoric de Chun Hsin Tseng, jucător situat o sută de poziții mai jos, pe 326. După ce n-a putut fructifica momentele-cheie din primul set, românul s-a prăbușit în actul secund, pierdut categoric, 0-6.

Un singur break a făcut diferența în primul set. La 2-3, Nicholas Ionel a făcut un game modest la serviciu, pentru ca Tseng să fie apoi de neclintit și să închidă manșa la 3. Românul rămâne cu regretul unei șanse bune ratate la 2-2, când a irosit două oportunități de a câștiga pe serviciul adversarului. De acolo, totul s-a rupt. 

În setul secund, Chun Hsin Tseng n-a mai stat la discuții și nu i-a mai lăsat niciun game lui Nicholas Ionel, administrându-i un „covrig” chiar în fața publicului de acasă. Întâlnirea România - Taiwan începe, așadar, cu un prim punct adjudecat de asiatici.

Marius Copil, „trădat” de serviciu pe zgura de la Mamaia

Ajuns pe locul 327 în ierarhia ATP și cu rezultate mai degrabă modeste în ultimii ani, Marius Copil nu și-a găsit cea mai bună versiune nici pentru meciul esențial cu Yu Hsiou Hsu, cel care ar fi putut să le reaprindă speranțele „tricolorilor”. 

Românul, nevoit în permanență să vină din spate pe tabelă, a „împins” setul inaugural în tie-break, unde adversarul său a fost mai concret și a jucat mai bine punctele importante. 

Setul secund a avut o desfășurare asemănătoare, Copil într-o continuă cursă de urmărire. Trădat de serviciu, doar 33% dintre punctele jucate cu mingea secundă fiind adjudecate. Marius și-a cedat de 3 ori serviciul, a greșit mult cu lovitura de backhand și a fost învins în stil mare. Hsu a închis cu o „scurtă” mascată perfect.

Echipa României este pregătită pentru meciul cu Taiwan, din Cupa Davis Mai sunt câteva minute până la startul partidei...

Publicată de Federaţia Română de Tenis pe Vineri, 15 septembrie 2023

„Jucăm într-o fază superioară a competiţiei şi respectăm adversarul cu care vom juca, însă faptul că vom evolua acasă şi ne vom putea alege suprafaţa de joc constituie un uşor avantaj pentru noi", a spus antrenorul Andrei Mlendea într-un comunicat de presă.

Cel mai bun jucător de la Taiwan pe locul 173 ATP

La simplu, cei mai buni jucători taiwanezi din echipa de Cupa Davis sunt Tung-Lin Wu - locul 173 ATP, Yu Hsiou Hsu - 180, Jason Jung - 331, Tsung-Hao Huang - 568, Ray Ho - 863 etc.

La dublu, cele mai bune clasări le au jucătorii: Yu Hsiou Hsu - 180, Tung-Lin Wu - 277, Ray Ho - 306 şi Chun-Hsin Tseng - 473 + 326 la simplu. 

În Grupa Mondială I a Cupei Davis, restul întâlnirilor sunt Bosnia-Herţegovina - Germania, Bulgaria - Kazahstan, Belgia - Uzbekistan, Argentina - Lituania, Ucraina - Columbia, Ungaria - Turcia, Israel - Japonia, Austria - Portugalia, Grecia - Slovacia, Peru - Norvegia, Danemarca - Brazilia.

VIDEO Răbufnirea lui Ion Țiriac despre situația tenisului românesc: „Noi n-am mai semănat de pe vremea lui Ilie Nastase! De unde sa culegem?”

Citește și alte știri din tenis: 

O întrebare esențială: de ce Simona Halep n-a declarat de la început suplimentul pe care l-a luat? E un factor agravant în verdictul primit

EXCLUSIV Suspendată și ea pentru dopaj, Sara Errani a vorbit cu Gazeta despre ce o așteaptă pe Simona Halep la TAS: „În cazul ăsta, nu se mai poate schimba nimic!”

Ce a vorbit Mouratoglou cu Halep, înainte ca Simona să ia substanța interzisă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
MaxiP
MaxiP  •  15 Septembrie 2023, 20:48
Postat de muzica pe 15 Septembrie 2023, 17:48

Tipul e slabut rau de tot !Adio calificare,Copil a jucat f. bine ,numai ca taiwanezul a avut mai multa constanta in joc!Chiar daca ajungem ,dupa cest o-2,la 1-2(sperand la dublu in victorie,racheta lor nr 1 se va distra cu pustiul nostru ...si eliminare CLARA !PACAT,CU UN PUBLIC,DE RASUL LUMII(sper ca FRT sa uita Constanta pe viitor !),Copil,sunt sigur ca avea multe sanse sa castige,cu un adevarat public de Cupa Davis !RUSINE,CONSTANTEI !Dumineca ,va veni STEAUA sa va ARATE CINE ESTE PE MERIT CAMPIOANA ROMANIEI !!!FORZA STEAUA !Inca odata,RUSINE CONSTANTA!Nu mai pipati voi Cupa Davis la voi acasa !!!

:))) Ce-mi place asta cu FCSB campioana de drept a tarii. I-a batut ma Farul de 3 ori in 4 meciuri, iti retragi cuvintele daca le-o trag si duminica? Acum, in forma pe care o arata. Ce campioana de drept, a castigat cine a jucat fotbal si gata. Cu cine castiga Copil si unde? Omul nu mai bate pe nimeni, la simplu nu avea ce sa joace, pe langa ca e in forma in care e, se mai joaca si pe zgura. Copil nu cred ca are 10 victorii pe zgura in circuitul ATP. La ora actuala intr-un meci direct nu cred ca s-ar pune problema ca Marius Copil sa-l bata pe Ionel. Cred ca cel mai de perspectiva jucator roman la ora actuala e sincer Cezar Cretu. Nu zic ca trebuia sa joace in confruntarea asta, dar oricum Ionel si Jianu ar fi fost deciziile normale. Daca l-au convocat pe Jianu, nu stiu. Asta e nivelul, nu are legatura cu locul in care s-a jucat (sunt ferm convins ca nu strangeau prea multi spectatori indiferent unde mergeau). Taiwan suna cum suna, poate pe multi i-a pacalit numele mic, dar au 2 jucatori mult mai bine clasati in circuit, erau favoriti. Plus ca tara aia a dat 2-3 jucatori de circuit atat la fete cat si la baieti. Daca nu gresesc de-acolo e Hsieh, fata, jucatoare decenta de simplu intr-o vreme in WTA si jucatoare de top de dublu.

10geo
10geo  •  15 Septembrie 2023, 20:12
Postat de muzica pe 15 Septembrie 2023, 17:48

Tipul e slabut rau de tot !Adio calificare,Copil a jucat f. bine ,numai ca taiwanezul a avut mai multa constanta in joc!Chiar daca ajungem ,dupa cest o-2,la 1-2(sperand la dublu in victorie,racheta lor nr 1 se va distra cu pustiul nostru ...si eliminare CLARA !PACAT,CU UN PUBLIC,DE RASUL LUMII(sper ca FRT sa uita Constanta pe viitor !),Copil,sunt sigur ca avea multe sanse sa castige,cu un adevarat public de Cupa Davis !RUSINE,CONSTANTEI !Dumineca ,va veni STEAUA sa va ARATE CINE ESTE PE MERIT CAMPIOANA ROMANIEI !!!FORZA STEAUA !Inca odata,RUSINE CONSTANTA!Nu mai pipati voi Cupa Davis la voi acasa !!!

Hai ca exagerezi! Sunt ocupati cu Champignon Lig.

22cea
22cea  •  15 Septembrie 2023, 19:45
Postat de MaxiP pe 15 Septembrie 2023, 18:19

De ce joaca Copil? Omul a disparut de mult din lumea tenisului de top. Se mai si joaca pe zgura, suprafata lui adorata.

Care tenis de top ca el n-a avut niciodata vreo tangenta cu asa ceva .

Vezi toate comentariile (12)
Comentează