SPORTURI  »  TENIS  »  BILLIE JEAN KING CUP

FOTO România - Ungaria se joacă în noua Polivalentă de 30 de milioane de euro: „Mai modernă decât cea de la Cluj, concurează cu orice sală din Europa!”

FOTO: ebihoreanul.ro +19   FOTO
FOTO: ebihoreanul.ro

Articol de GSP - Publicat joi, 29 septembrie 2022 14:38 / Actualizat joi, 29 septembrie 2022 15:11

România - Ungaria, din play-off-ul Billie Jean King Cup, se va juca pe 11 și 12 noiembrie în sala Polivalentă din Oradea. La cererea echipei „tricolore”, meciurile se vor desfășura pe hard. 

România se mută de la Cluj-Napoca pentru duelul cu Ungaria din Billie Jean King Cup. Gazdă va fi noua Polivalentă de 30 de milioane de euro din Oradea. Arena are o capacitate de 5.300 de locuri pentru evenimentele sportive, iar la spectacole și concerte poate găzdui 7.000 de persoane.

România - Ungaria, din Billie Jean King Cup, la Oradea

„Dacă până acum Federaţia a organizat competiţii de Cupa Davis şi Cupa Federaţiei la Galaţi, Bucureşti, Sibiu, Constanţa şi Cluj-Napoca, iată că Oradea are o sală de ultimă generaţie care poate concura cu orice altă sală din Europa. 

Aş putea spune că, din punct de vedere al dependinţelor, este chiar mai modernă decât cea din Cluj. Vorbim despre o sală a prezentului care poate găzdui oricând o competiţie mondială. Sunt convins că evenimentul va fi organizat la cele mai înalte standarde", a declarat George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, potrivit Agerpres

+15 FOTO

Horia Tecău, căpitanul nejucător al României, nu se va putea baza pe Simona Halep, aflată în pauză până la finalul anului. Componența lotului va fi anunțată cu 3 săptămâni înainte.

Echipa de Billie Jean King Cup se mută

Noua sală polivalentă din Oradea a fost inaugurată pe 20 aprilie 2022, cu „All Star Game-ul” Ligii Naționale de Baschet masculin, câștigat de „Selecționata Nordului”, scor 125-122, în fața „Selecționatei Sudului”.

Dotările sălii Polivalente din Oradea, potrivit constructorului

  • sală de antrenament – cu o suprafață de joc realizată din parchet masiv de fag ce poate fi demontată în cazul organizării unor evenimente
  • cub multimedia pixelpich 6mm
  • 2 tabele multimedia pixelpich 10mm
  • sistem de sonorizare de ultimă generație
  • iluminat clasificat FIBA Level 1
  • vestiare pentru sportivi, antrenori și arbitri
  • birouri pentru administrație
  • săli de conferință
  • zonă de relaxare pentru sportivi (bazin de recuperare apă caldă, bazine de recuperare cu gheață, saună umedă, saună uscată).

VIDEO Ce planuri are Horia Tecău după retragerea din tenis: „Programul mi se va schimba, dar nu voi fi o altă persoană”

Citește și alte știri din tenis: 

EXCLUSIV „Mă stupefiază lipsa asta de interes!” » Ion Țiriac se întreabă de ce România nu are un Alcaraz: „Noi nu avem nici suta aia de copii”

Rivala Simonei Halep își anunță întoarcerea în tenis: „Acolo vreau să joc”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (17)
MaxiP
MaxiP  •  30 Septembrie 2022, 19:50
Postat de alenb pe 29 Septembrie 2022, 20:29

Sala din Cluj a costat 24 mil E si asta intr-o epoca cand materialele de constructii erau mult mai ieftine. E ok sala din Oradea, cred ca mergea insa un pic mai mare, 6-7 mii de locuri, aia de la Cluj de ex e plina ochi la orice eveniment mai de Dne ajuta, mergeau 12-15k la Cluj.

Ce sa faci cu 7000 de locuri la Oradea?! Iei în considerare și potențialul de ocupare a acelei capacități, ca ai 7000 capacitate și va fi plina pe nici un sfert.

Mariann_77
Mariann_77  •  29 Septembrie 2022, 23:56

Este mica si arata ca dracu..nu merita 30 de milioane de euro.

alenb
alenb  •  29 Septembrie 2022, 20:29
Postat de ando89 pe 29 Septembrie 2022, 15:26

Foarte bine că există si la cât mai multe în toată țara. Totuși, sala din Cluj are o capacitate dublă și a costat de trei ori mai puțin...

Sala din Cluj a costat 24 mil E si asta intr-o epoca cand materialele de constructii erau mult mai ieftine. E ok sala din Oradea, cred ca mergea insa un pic mai mare, 6-7 mii de locuri, aia de la Cluj de ex e plina ochi la orice eveniment mai de Dne ajuta, mergeau 12-15k la Cluj.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează