SPORTURI  »  TENIS  »  BILLIE JEAN KING CUP

România, gata de duelul cu Ungaria din Billie Jean King Cup » Horia Tecău e sigur: „Avem o echipă valoroasă” + Ce au spus Ana Bogdan și Monica Niculescu

Ana Bogdan și Horia Tecău // FOTO:  FRT
Ana Bogdan și Horia Tecău // FOTO: FRT

Articol de - Publicat joi, 10 noiembrie 2022 09:16 / Actualizat joi, 10 noiembrie 2022 09:54

Horia Tecău, căpitanul nejucător al României, a vorbit joi, la Oradea, despre întâlnirea din acest final de săptămână cu Ungaria, care contează pentru play-off-ul de rămânere în Grupa Mondială

  • Azi, de la ora 12:00, la sediul Primăriei Oradea, va avea loc tragerea la sorţi a partidelor, iar de vineri vor începe confruntările.
  • Partidele vor fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe PrimaSport și OrangeSport

Ana Bogdan, Jaqueline Cristian, Gabriela-Elena Ruse, Monica Niculescu şi Anca-Alexia Todoni sunt jucătoarele care au fost convocate de Horia Tecău pentru confruntarea cu Ungaria, ce avea loc între 11 și 12 noiembrie la Oradea, una care va stabili echipa care rămâne în elită.

„Personal, consider că România se bate pentru primele locuri în această competiţie şi acum. Fiecare meci contează. Avem o echipă valoroasă, putem accede oricând către primele locuri.

Pot să spun că orice meci e important, ambițiile noastre sunt mari şi ne dorim să fim acolo, dar luăm pas cu pas fiecare meci, fiecare antrenament. Avem mare încredere că rezultatele vor veni”, a spus căpitanul nejucător al României într-o conferință de presă.

Cum arată cele două Grupe principale de la Campionatul European de handbal » Doar 3 echipe au intrat cu punctaj maxim + România, ultima în ierarhie
Euro 2022
Cum arată cele două Grupe principale de la Campionatul European de handbal » Doar 3 echipe au intrat cu punctaj maxim + România, ultima în ierarhie

Ungaria se prezintă în formula Anna Bondar, Panna Udvardy, Dalma Galfi, Reka Luka Jani, Natalia Szabanin

În opinia lui Horia Tecău va fi o întâlnire destul de echilibrată, aşa cum arată clasamentul, în care jucătoarele române vor face tot ce pot pentru a evolua la capacitate maximă.

„Noi am venit cu gândul şi atitudinea de a câştiga această întâlnire. Cu suprafaţa de joc ne-am acomodat foarte bine în ultimele zile. Că pregătire, atitudine şi efort avem tot timpul, dar ne vom face treaba cât de bine putem”, a adăugat el.

Ana Bogdan: „Nu simt presiune”

La conferința de presă care precede orice confruntare de BJK Cup au participat și jucătoarele, mai puțin Gabriela Ruse, care nu s-a simțit bine, dar Horia speră că va fi mai bine în următoarele zile. 

„Nu simt niciun fel de presiune pentru că sunt liderul echipei, este o bucurie să fiu parte din echipă, într-o atmosferă colegială foarte bună”, a spus Ana Bogdan, 48 WTA.

Veterana Monica Niculescu, cea care a fost și căpitan la întâlnirea cu Italia, revine în rândul „tricolorelor” din postura de jucătoare, ea axându-se în ultima perioadă pe proba de dublu. 

„Îmi place foarte mult energia. Horia va pregăti meciul. Eu joc foarte bine şi cu Ana, şi cu Jaque, şi cu Găbiţa. Am jucat foarte bine la US Open, am făcut un sfert de finală la un Grand Slam, ceea ce e OK. Eu spun că avem variante şi soluţii foarte bune pentru dublu şi suntem foarte bine pregătite”, a subliniat Niculescu.

Un boost de energie

Jaqueline Cristian s-a întors și ea în echipa României, evoluând într-o singură întâlnire în această competiție, cea cu Rusia din 2021. Jucătoarea în vârstă de 24 de ani a revenit în circuit în luna septembrie, după o accidentare gravă la genunchi. 

„Ne-am antrenat foarte bine, sunt destul de pregătită pentru orice, simplu, dublu, abia aştept. Sunt șase de luni în care nu am jucat şi am foarte multă energie, deşi fetele sunt pe final de sezon. Eu am să vin cu un boost de energie”, a spus ea.

România

  • Ana Bogdan (48 WTA)
  • Gabriela-Elena Ruse (104 WTA)
  • Jaqueline Cristian (148 WTA)
  • Monica Niculescu (47 WTA la dublu)
  • Anca-Alexia Todoni (893 WTA)

Ungaria

  • Anna Bondar (71 WTA)
  • Panna Udvardy (83 WTA)
  • Dalma Galfi (85 WTA)
  • Reka Luka Jani (111 WTA) 
  • Natalia Szabanin (280 WTA)

Rezultatele României în ultimele trei întâlnirie de BJK Cup

Întâlnire RezultatFază
Polonia-România (2022)4-0baraj de calificare la BJK Cup Finals
România-Rusia (2021)2-3baraj de calificare la BJK Cup Finals
România-Italia (2021)1-3play-off

Citește și: 

Soția lui Novak Djokovic iese la atac după imaginile virale cu echipa sârbului: „A încerca să fii discret te face suspect”

Mouratoglou, despre progresul incredibil al noului elev: „Nu ieșea în evidență, nu avea ce căutau observatorii”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
inshallah
inshallah  •  10 Noiembrie 2022, 13:35

ne dau cu zgura in cap!

danglumetu
danglumetu  •  10 Noiembrie 2022, 09:36

apoi, daca nici jachelina nu stie ce spune, noi, circotasii, ce sa mai zicem!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close