SPORTURI  »  TENIS  »  BILLIE JEAN KING CUP

VIDEO Știm finalistele din Billie Jean King Cup! Belinda Bencic poate scrie istorie

FOTO: Twitter @BJKCup
FOTO: Twitter @BJKCup

Articol de GSP - Publicat vineri, 05 noiembrie 2021 22:59 / Actualizat sambata, 06 noiembrie 2021 08:53

Rusia și Elveția se vor înfrunta sâmbătă în finala Billie Jean King Cup din acest an. Final Four-ul competiției se desfășoară la Praga. 

Liudmila Samsonova (40 WTA) a fost vedeta semifinalei dintre Rusia și Statele Unite ale Americii. A revenit senzațional în meciul de simplu cu Sloane Stephens (63 WTA), scor 1-6, 6-4, 6-3. Cele două ore petrecute pe teren nu au contat. A revenit și în disputa de dublu, unde a făcut pereche cu Veronika Kudermetova. Rusoaicele le-au învins pe Shelby Rogers și Coco Vandeweghe, 6-3, 6-3. 

Disputa care a dus semifinala în decisiv fusese câștigată de Danielle Rose Collins (30 WTA), 6-7(9), 7-6(2), 6-2, contra Anastasiei Pavlyuchenkova (12 WTA).

Belinda Bencic scrie istorie pentru Elveția

Belinda Bencic (17 WTA) a cucerit titlul olimpic la Tokyo și este decisă să conducă Elveția și spre triumful în Billie Jean King Cup. Performanța este deja una remarcabilă, prima finală din 1998 până astăzi. 

Primul meci al semifinalei, Jil Teichmann (39 WTA) a trecut fără emoții de Storm Sanders (131 WTA), scor 6-0, 6-3. Nici a doua dispută, cea dintre Bencic și Ajla Tomljanovic (43 WTA), nu a avut istoric, încheiată după doar 70 de minute, scor 6-3, 6-2.

Rusia - Elveția, finala Billie Jean King Cup

Rusia are un bilanț negativ în finalele Billie Jean King Cup, fosta Fed Cup. A câștigat doar 4 dintre cele 11 disputate. Elveția poate intra în cartea de istorie, cu primul triumf în competiție. SUA conduce ierarhia, cu 18 victorii, urmată de Cehia (11) și Australia (7).

Citește și alte știri din tenis:

Darren Cahill, despre anunțul așteptat de toată lumea: „Vor fi scrise multe povești grozave”

VIDEO Simona Halep, nominalizată pentru „Lovitura lunii octombrie” » Execuție în stilul lui Nadal la Transylvania Open

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
farist11
farist11  •  06 Noiembrie 2021, 09:20

Si cand te gandesti ca Rusia abia ne-a batut pe noi ... Daca nesimtitele care n-au venit la lotul de tenis feminin al Romaniei, ar fi jucat, poate juca Romania finala. Bravo Belindei Bencic - o adevarata luptatoare! Nu se da lovita ca "vedetele"din Romania (Begu, Bogdan, Carstea etc.) - am ajuns sa jucam in Africa datorita unor nesimtite!

valyomanyd
valyomanyd  •  06 Noiembrie 2021, 08:45

Ce chestie, la unii 8 e mai mare ca 11 :)))"Sua conduce cu 8 victorii, urmata de Cehia cu 11".. :)))

sorinache
sorinache  •  06 Noiembrie 2021, 07:13

"Final Four-ul competiției se desfășoară la Praga." E primul Final Four din istorie la care au participat 12 echipe. :)) Cine vă scrie articolele, băieți? Așa e când bagi articole doar pentru click-uri.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează