SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN 2020

US Open 2020: VIDEO S-a stabilit finala masculină de la New York! Zverev, revenire fantastică de la 0-2 la seturi + Thiem a câștigat bătălia nervilor cu Medvedev

Alexander Zverev a obținut biletele pentru finală. Sursă foto: usopen.org +18   FOTO
Alexander Zverev a obținut biletele pentru finală. Sursă foto: usopen.org

Articol de GSP - Publicat sambata, 12 septembrie 2020 07:34 / Actualizat sambata, 12 septembrie 2020 09:53

Alexander Zverev - Dominic Thiem este finala din 2020 de la US Open. Cei doi reprezentanți ai noului val din tenisul masculin și-au asigurat calificarea în ultimul act după două semifinale spectaculoase, explozive pe alocuri. 

  • Finala Zverev - Thiem va fi duminică, de la ora 23:00, în direct la Eurosport! Rămâi pe www.gsp.ro pentru cele mai noi știri din tensiul mondial!

Pentru prima oară din 2016 încoace, un turneu de Mare Șlem va fi cucerit de altcineva decât Novak Djokovic, Roger Federer sau Rafael Nadal. Iar noul „rege” de la Flushing Meadows se va decide dintre Dominic Thiem (27 de ani, 4 ATP) și Alexander Zverev (23 de ani, 7 ATP), doi jucători care au avut mult de așteptat pentru a se încorona într-un turneu major. 

Zverev, prima revenire a carierei de la 0-2 la seturi

Zverev a avut serios de muncit în drumul către prima sa finală de Grand Slam. Neamțul s-a văzut condus cu 0-2 la seturi în semifinala cu spaniolul Pablo Carreno Busta (27 de ani, 29 ATP), dar a revenit spectaculos și a profitat din plin de căderea adversarului său, copleșit în momentele importante de miza meciului.

Neamțul și-a adjudecat următoarele trei seturi, izbutind, la 23 de ani, abia primul meci al carierei în care revine de la 0-2 la seturi! A fost 3-6, 2-6, 6-3, 6-4, 6-3, după trei ore și 23 de minute de joc.

VIDEO Rezumatul meciului Zverev - Carreno Busta

Thiem l-a surclasat pe Medvedev în meciul-vedetă al turneului

Cea de-a doua semifinală i-a pus față în față pe cei mai în formă jucători ai momentului, Dominic Thiem (27 de ani, 4 ATP) și Daniil Medvedev (24 de ani, 5 ATP). Austriacul a câștigat în trei seturi, scor 6-2, 7-6 (7), 7-6 (5), calificându-se în cea de-a patra finală de Mare Șlem a carierei. Domi le-a pierdut pe toate disputate până acum, una chiar anul acesta, la Australian Open, în fața lui Djokovic.

Semifinale US Open. Sursă foto: Simon Bruty/USTA
Semifinale US Open. Sursă foto: Simon Bruty/USTA
Semifinale US Open. Sursă foto: Simon Bruty/USTA
Semifinale US Open. Sursă foto: Simon Bruty/USTA
Semifinale US Open. Sursă foto: Simon Bruty/USTA
+14 FOTO
  •  Sursă foto: Simon Bruty/USTA

Thiem a avut nervii mai tari într-un meci în care schimburile au avut o intensitate aparte. Ambii jucători au fost la un nivel extrem de ridicat, în special în seturile doi și trei, când diferența s-a făcut în tie-break. Medevedev, finalist la ediția de anul trecut, a condus în seturile doi și trei, însă Thiem a găsit de fiecare dată ieșirea din momentele decisive cu care s-a confruntat.

VIDEO Rezumatul meciului Thiem - Medvedev

Citește și alte știri din tenis:

„Facem lagăr nazist din tenis?!” » Țiriac și-a pierdut răbdarea: „Halep e luată sub gardă și dusă la hotel” + ce star ATP avea 2 polițiști la ușă

VIDEO + FOTO Duel antologic la US Open între Osaka și Brady! Lumea tenisului a căzut de acord: „Nu îmi amintesc un asemenea meci”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
robby73
robby73  •  12 Septembrie 2020, 14:20
Postat de Ion Popescu pe 12 Septembrie 2020, 11:13

US Open fara Nole. Au avut grije americanii !

A avut grijă Nole! Nu a fost nevoie de americani.

347655969058390
Ion Popescu  •  12 Septembrie 2020, 11:13

US Open fara Nole. Au avut grije americanii !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează