SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

S-a tras la sorți tabloul masculin de la Wimbledon » Cu cine joacă Federer și Nadal + meciuri-șoc în primul tur » Adversar complicat pentru Marius Copil

FOTO: Guliver/ Getty Images
FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 29 iunie 2018 12:24

Astăzi a avut loc tragerea la sorți a tabloul masculin de la Wimbledon, al treilea turneu de Mare Șlem al anului.

Roger Federer, 2 ATP, e favorit principal la Wimbledon și va debuta la Londra împotriva sârbului Dusan Lajovici.  Rafael Nadal, liderul din ATP, e favorit doi și va evolua în primul tur împotriva israelianului Dudi Sela.

Federer se află pe aceeași parte de tablou cu nume precum Marin Cilici, Milos Raonici sau Grigor Dimitrov. De partea cealată, Rafael Nadal e pe aceeași parte de tablou cu Dominic Thiem, Nick Kyrgios, Alexander Zverev, Juan Martin Del Potro și David Goffin.

Alte meciuri interesante din primul tur: Gael Monfils - Richard Gasquet, Stan Wawrinka - Grigor Dimitrov Dominic Thiem - Marcos Baghdatis, Benoit Paire - Andy Murray, Daniil Medvedev - Borna CoricI

Marius Copil (95 ATP), singurul român prezent pe tabloul principal al turneului de la Wimbledon, va evolua în primul tur împotriva olandezului Robin Haase (31 de ani, 44 ATP), un specialist al acestei suprafețe. 

Pe tabloul masculin, capii de serie de la Wimbledon sunt stabiliți în funcție de un sistem complex ce ține cont de rezultatele pe iarbă ale jucătorilor, în ultimele două sezoane. Din acest motiv, Roger Federer e favorit principal, în timp ce liderul mondial, Rafa Nadal, e favorit 2. 

Vezi și: ULTIMĂ ORĂ Simona Halep și-a aflat adversara din primul tur de la Wimbledon » Cu cine joacă celelalte 7 românce de pe tabloul principal

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  29 Iunie 2018, 14:16

Wawrinka - Dimitrov in primul tur??? :-) A avut niste trageri la sorti in sezonul pe iarba Stan de mai mare dragul! Querrey la Queen's, Murray la Nottingham si acum Dimitrov. :-)

capca1
capca1  •  29 Iunie 2018, 14:04

Marius ar avea un adversar complicat și dacă ar juca cu o statuie !

dinamo_fan
dinamo_fan  •  29 Iunie 2018, 13:31

GSP - alta zi, acelasi jurnalism penibil. nici macar nu ajungi la articol ca greselile grosolane te intampina direct in titlu, cu litere de-o schioapa. bai...daca nici titlurile nu le verificati sa fie corecte.... mai bine angajati si voi copii de liceu sa va umple fitzuica cu gogomanii de genul asta ca macar sa aveti o scuza...decat cireada asta de abolventi de spiru la fara frecventa.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează