SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

S-au întors uriaşii » Novak Djokovici şi Andy Murray se vor duela pentru trofeul de la Australian Open, duminică, ora 10:30

Fotomontaj: Lucian Alecu
Fotomontaj: Lucian Alecu

Articol de - Publicat sambata, 31 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat vineri, 30 ianuarie 2015 21:34

Liderul mondial a trecut ieri în semifinale de Stan Wawrinka cu 7-6(1), 3-6, 6-4, 4-6, 6-0. După ce în ultimul act de la US Open 2014 s-au înfruntat Nishikori şi Cilici, acum lucrurile au revenit la normal, cu doi dintre cei mai titraţi jucători ai ultimilor ani luptînd pentru trofeu.

Novak Djokovici s-a calificat ieri în a cincisprezecea finală de Mare Şlem, după un meci cu multe suişuri şi coborîşuri atît pentru sîrb, cît şi pentru adversarul său. "A fost o partidă ciudată. Nu cea mai bună, începînd cu condiţiile de desfăşurare, a bătut vîntul, mingile au fost greu de controlat", a spus la final cîştigătorul din 2014.

Ca şi în trecut cînd s-au întîlnit la Melbourne, şi acest meci s-a terminat în cinci seturi, dar ultimul set nu a mai avut tensiunea şi drama celorlalte. În 2013 a fost 12-10 pentru Djokovici, iar în 2014, 9-7 pentru Wawrinka. Ieri a fost 6-0 pentru liderul mondial în decisiv. "Sînt sigur că toată lumea care s-a uitat la meci aştepta cinci seturi. Asta le-am oferit. Desigur, nu a fost ceva intenţionat", a spus sîrbul.

El îl va întîlni în finala de mîine pe Andy Murray. "Ne ştim de cînd aveam 11-12 ani, între noi e diferenţă de doar o săptămînă. Jucam similar şi am avut un rol asemănător în tenisul profesionist şi asta face această rivalitate specială", a spus Dokovici.

El şi britanicul s-au întîlnit pînă acum de 23 de ori, iar Nole s-a impus în 15 partide. Dintre acestea, patru au fost finale de Mare Şlem. Scorul general fiind 2-2. Victoriile lui Nole venind pe hard-ul de la Melbourne, în 2011 şi 2013, în timp ce Murray s-a impus la US Open 2012  şi Wimbledon în 2013.

"Ştiu că am pierdut pînă acum trei finale aici, dar nu a fost uşor să ajung în ele. Sînt mîndru de recordul meu. O să dau tot ce pot, o să mă pregătesc foarte bine, o să încerc să găsesc cea mai bună tactică", a spus Andy.

El a jucat pînă acum în şapte finale de Mare Şlem, cîştigînd două trofee, în timp ce Nole are 14 ultime acte din care a adunat 7 cupe.

Finala masculină
Novak Djokovici-Andy Murray
Mîine, 10:30, Eurosport

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  31 Ianuarie 2015, 09:53

Murray este ca si castigat...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează